Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid 1-0-ra legyőzte a Real Madridot a Bernabeuban rendezett városi derbin, a vendégek gólját Diego Costa szerezte a 11. percben a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában.

A Real kapujában ezúttal nem Iker Casillas, hanem Diego Lopez kezdett, aki tehetetlen volt a 11. percben, amikor Diego Costa 12 méterről ellőtte mellette laposan a labdát.

Az Atlético szinte végig uralta a mérkőzést, a Realon az sem segített, hogy a szünetben beállt Gareth Bale és Luka Modric. Cristiano Ronaldo formán kívül játszott, több eladott labdája is volt, lövései, szabadrúgásai pedig nem jöttek be.

Az Atlético a végén akár még növelhette is volna az előnyét, de a kapufa megmentette a Realt. Az Atlético ezzel ugyanúgy hibátlan maradt, mint a Barca, a két 21 pontos éllovas így öt ponttal jobban áll, mint a harmadik Real. Az első helyen ugyanakkor jobb gólkülönbségük miatt jelenleg a katalánok állnak.

A Barca meccsén a címvédő világsztárja, Lionel Messi megsérült, és a 29. percben lecserélték az Almería elleni idegenbeli mérkőzésen. Az argentin támadó a meccsen eredményes volt, az ő találatával lett a 21. percben 0-1. A Barca hivatalos weboldala szerint Messi jobb combja sérült meg, és vasárnap további vizsgálatok várnak rá, így egyelőre nem tudni, mennyire nagy a probléma.

Az ezúttal 2-0-ra nyerő katalán együttes kedden Bajnokok Ligája-találkozót játszik a skót Celtic otthonában.

A La Liga-góllövőlistán Messi és Costa áll az élen 8-8 góllal, Ronaldo hatgólos.

Primera División, 7. forduló:
Almería - FC Barcelona 0-2 (0-1)
gól:
Messi (27.), Correia (56.)

Valencia - Rayo Vallecano 1-0 (1-0)
gól:
Jonas (37.)

Real Madrid - Atlético Madrid 0-1 (0-1)
gól: Diego Costa (11.)

pénteken játszották:
Valladolid - Málaga 2-2

vasárnap játsszák:
Osasuna - Levante 12.00
Celta Vigo - Elche 17.00
Espanyol - Getafe 19.00
Betis - Villarreal 21.00

hétfőn játsszák:
Granada - Athletic Bilbao 22.00