Vágólapra másolva!
Egy bizarr öngól döntötte el a CSZKA Moszkva javára a Viktoria Plzen elleni BL-meccset.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) - Viktoria Plzen 3-2 (2-1)
Szentpétervár, Petrovszki-stadion
v.: Nijhuis (holland)
CSZKA: Akinfejev - Nabakin, A. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov - R. Elm (Milanov, 73.), Wernbloom - St. Zuber (M. González, 64.), Honda, Tosic - Musa (Vitinho, 89.).
Plzen: Kozácik - Rajtoral, Hubnik, Procházka, Reznik (Pospisil, 84.) - Horváth, Horava (Duris, 76.) - Petrzela, Kolár, Kovarik (Tecl, 70.) - Bakos.
gól: Tosic (19.), Honda (29.), Reznik (78., öngól), illetve Rajtoral (4.), Bakos (91.)

Remekül rajtolt a Plzen a CSZKA Moszkva otthonában, Rajtoral már a negyedik percben a hálóba talált jobbról, éles szögből, amikor Petrzela lepattanó lövése után a labda éppen elé került.

A vezetőgól után még két lehetősége volt a cseheknek, hogy növeljék az előnyt, de Kolar és Bakos helyzete is kimaradt, a 19. percben pedig jött az egyenlítés: Musa ment el Hubnik mellett, a beadását Tosic lőtte kapura, a labda pedig Procházkán megpattanva került a Plzen kapujába.

Tíz perccel később már a CSZKA vezetett, Tosic ezúttal az előkészítő volt, a befejező pedig Honda, aki ballal szépen emelte el a labdát a kapus mellett.

A meccs öt gólja, 1.41-nél látható az abszurd öngól:


A második félidő elején előbb Musa egészen közelről találta el a kapufát, majd Honda a saját kapujánál is hős lett, amikor Kolár lövését kivágta a gólvonalról. A csehek nagy erőket mozgosítottak, hogy összejöjjön az egyenlítés, de végül egy hihetetlen jelenet miatt saját magukat végezték ki, Reznik hazadta a labdát, ami elment Kozácik talpa alatt, a bizarr öngóllal pedig eldőlt a meccs.

Azért egy vicces gólt még a CSZKA-nak is sikerült összehoznia, Akinfejev ráütötte a labdát egy cseh játékosra, onnan magasra fölpattant, a kavarodásban pedig Bakos reagált a leggyorsabban, aki pár lépésről a hálóba fejelt. Az oroszoknak ezzel három pontja van 2 kör után, a Plzennek még nincs.