Vágólapra másolva!
Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szűkítette keretét a Magyarország, illetve Törökország elleni két világbajnoki selejtezőre.

Újoncként bekerült a meghívottak közé a PSV Eindhoven 19 éves csatára, Memphis Depay is, aki csütörtökön este gólt szerzett klubja Csornomorec Odessza elleni Európa Liga-mérkőzésén. Depay behívása mellett a kapitány öt változtatást eszközölt a kilenc nappal ezelőtt megadott névsorhoz képest.

"Tudom, hogy túl korai a behívása, inkább a korosztályos csapatban kellene játszania, de nem találtam olyat, akit szívesebben meghívnék, ennyi az egész. Ő a jövő embere" - mondta a fiatal támadóról van Gaal.

Ismét az Ajax kapusa, az egyszeres válogatott Jasper Cillessen az egyik tartalékkapus a sérült Joeren Zoot helyett, míg Ruben Schaken, Ricky van Wolfswinkel és Paul Verhaegh kikerült a keretből.

Amár biztos vb-résztvevő csapat jövő pénteken Amszterdamban fogadja a pótselejtezőt érő második helyért harcoló Egervári-együttest, majd október 15-én Isztambulban lép pályára.

A keret:
kapusok: Jasper Cillessen (Ajax Amsterdam), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)
hátvédek: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven), Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat (mindegyik Feyenoord), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV Eindhoven)
középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Stijn Schaars (PSV Eindhoven), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburg SV)
csatárok: Memphis Depay (PSV Eindhoven), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Arjen Robben (Bayern München), Robin van Persie (Manchester United)