Vágólapra másolva!
A korábbi magyar szövetségi kapitány, Erwin Koeman szerint Hollandia nem fogja könnyen venni a magyarok elleni vb-selejtezőt, ugyanakkor úgy érzi, az utóbbi években most van a legnagyobb esélye csapatunknak a pontszerzésre.

Koeman szerint kár lenne abban reménykedni, hogy a hollandok félvállról veszik a meccset amiatt, mert már kijutottak a vébére, a FIFA világranglistáján ugyanis feljebb akarnak jutni, hogy a sorsolásnál az első kalapban legyenek, ehhez pedig az a legcélravezetőbb, ha ellenünk és a törökök ellen is győznek.

Az 1988-ban Eb-győztes korábbi játékos azt mondja, a magyar csapatnak most több sansza van a pontszerzésre, mint az elmúlt években, amikor több, nagyon súlyos vereségbe is beleszaladt a válogatott Hollandia ellen. "Tisztában vagyok a csapat erejével, ahogy Hollandiáéval is, márpedig ez azt mondatja velem, hogy ha pénteken minden összejön, Dzsudzsák Balázséknak, és még szerencséjük is lesz, döntetlenre talán jók lehetnek. A győzelemről álmodni lehet, de bárki is legyen a vendég, Hollandiában nagyon nehéz, majdhogynem lehetetlen nyerni. Azt gondolom, ha Magyarország esetleg egy ponttal gazdagabban tér haza Amszterdamból, nagyon boldog lehet" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnakl Koeman, aki szerint most is probléma az, ami az ő idejében is megvolt, nevezetesen, hogy jó néhányan nem játszanak rendszeresen a klubcsapataikban.

A jelenleg a Waalwijknál dolgozó szakember a védekezésben látja a hollandok gyenge pontját, szerinte ha Dzsudzsák és Szalai Ádám elemében lesz, akkor okozhatnak veszélyt az ellenfél kapujánál. Koeman visszaemlékezett a 2010 nyarán, 6-1-es holland sikerre végződő felkészülési meccsre, amelyen ő ült a magyar kispadon, és amelyre a játékosok úgy utaztak ki, hogy jóformában két hete nem csináltak semmit, mert a bajnokságok már véget értek, miközben a hollandok a vébére hangoltak.

"Hogy mekkora különbség volt a két együttes állapota között, aligha kell részleteznem. De a válogatott élén eltöltött két év csodás szakasza volt a karrieremnek, azóta is jó szívvel emlékezem az országra, a játékosokra és a szurkolókra" - mondta Koeman, hozzátéve, egyelőre a Waalwijknál van dolga, de ha lejár a szerződése, és csábító ajánlatot kap Magyarországról, elgondolkozna rajta.