Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Arsenal francia vezetőedzője megvédte játékosát, Jack Wilshere-t, aki szerdán úgy nyilatkozott: csak angol futballistáknak lenne szabad szerepelniük a válogatottban.

Wenger csütörtökön a BBC Sportnak azt mondta, teljes mértékben egyetért futballistájával: "Én is mindig azt mondtam, hogy az angol nemzeti csapatot kizárólag angol szövetségi kapitánynak lenne szabad irányítania."

Wilshere a nyilatkozatával a 18 éves Adnan Januzajra utalt, aki a hétvégén a Manchester United két gólját szerezte a Sunderland ellen 2-1-re megnyert bajnokin, és akire már Roy Hodgson szövetségi kapitány is felfigyelt. A belgiumi születésű Januzaj koszovói albán családból származik, nagyszülei pedig törökök, de a nemzetközi szövetség szabályzata alapján, ha öt évig Angliában él, pályára léphet az angol válogatottban.

"Szerintem ettől még nem lesz valaki angol és nem kéne játszania a válogatottban" - közölte szerdán Wilshere. "Ha én öt évig Spanyolországban élnék, attól még nem lennék spanyol. Nem szabad elfelejtenünk, hogy kik vagyunk. Mi angolok vagyunk."

A 21 éves középpályás később finomított álláspontján, azt mondta, kijelentéseit nem Januzajnak címezte, és soha nem mondta, hogy angol válogatott játékos csak az lehet, aki Angliában született.

"Én azzal nem értek egyet, hogy valaki egy másik országban elkezd futballozni, és amint útlevelet kap, máris játszhat az adott ország válogatottjában" - írta az egyik közösségi oldalon Wilshere.