Vágólapra másolva!

Mészöly Kálmán: Dzsudzsák és Szalai szürke eminenciások

Mészöly Kálmán nem tartja jogosnak Szalai Ádám telki kipakolását, és kizárólag magyar edzőt tart elfogadhatónak a válogatott kispadján.

"Szalai Ádám azzal, amit kifejtett, saját magáról állított ki egy bizonyítványt" - mondta a Szegedma.hu-nak a korábbi sokszoros válogatott hátvéd. "Hogy őszinte legyek, nem is értem, hogyan játszhatott közvetlenül a nyilatkozata után válogatott mérkőzést."

Mészöly elmondta, jó az, ha valaki őszinte, kell, hogy legyen az embernek véleménye, de mindig magából induljon ki. "Az egymásra való mutogatást el kell felejteni, egymással összefogva, közös munkával kell tevékenykedni a magyar futballért."

Az egykori szövetségi kapitány, aki 60 mérkőzésen ült a válogatott kispadján túlzottnak tartja a mai kulcsjátékosok önértékelését. "Nincs olyan szintű futballista Magyarországon jelenleg, aki istenként megmondhatná a véleményét. Sem Dzsudzsák, sem Szalai, sem senki más. Szürke eminenciások mindannyian."

Mészöly azt is kifejtette, szerinte kizárólag magyar lehet az Egervári Sándor helyére érkező szövetségi kapitány. "Akadnak felkészült szakembereink, nem kellene megint nagy pénzekért külföldi edzőt idehozni. Milyen okból kifolyólag egyáltalán? Kinek van olyan eredménye, amiért érdemes lenne? Annak idején edzősködött a válogatott élén az egyik legnagyobb magyar származású tréner (Jenei Imre – a szerk.), de ő sem jutott többre, mint a hazai kollégái. Ami a görögöknél működött Otto Rehhagel esetében, az nálunk nem életképes. Magyarországon egy magyar edzőnek kell elmondania a válogatott játékosainak, hogy mit kell csinálni a pályán."

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke nemrég sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elsősorban külföldi szakembert látnának szívesen a megüresedő szövetségi kapitányi poszton.