Vágólapra másolva!
Semmi sem dőlt el a Bajnokok Ligája G csoportjában a második helyért vívott harcban, a Zenit-Porto 1-1-es döntetlenje egy fokkal jobb az oroszoknak, akik viszont egy elrontott tizenegyes miatt bosszankodhatnak.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, G csoport:
Zenit (orosz) - FC Porto (portugál) 1-1 (1-1)
Szentpétervár, Petrovszki-stadion
v.: Hagen (norvég)
Zenit: Lodigin - Ansaldi, Hubocan, Lombaerts, Criscito - Sirokov (Arsavin, 67.), Witsel (Zirjanov, 81.), Fajzulin - Satov, Danny (Kerzsakov, 26.) - Hulk.
Porto: Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro - Fernando, Lucho González, Defour - Josué (Lica, 76.), Jackson Martinez, Varela.
gól: Hulk (28.), illetve Lucho González (23.)

Ahhoz képest, hogy mindkét csapatnak fontos lett volna a győzelem a második hely megszerzése miatt, egész csöndesre sikerült az első félidő. Két gólt azért láthattak a nézők, a 23. percben a Porto szerzett vezetést, Danilo beadására középen Lucho González emelkedett, és a bal sarokba bólitott.

A 28. percben jött a Zenit válasza, a korábbi Porto-játékos, Hulk használta ki, hogy két védő és a kapus egymásra várt, és a labdára lecsapva az üres kapuba gurított. A két gólon kívül egy mérsékelten veszélyes Fajzulin-lövés és egy Lodigin által ártalmatlanított Porto-szabadrúgás fért bele az első félidő krónikájába.

Az 52. percben nagy esélyt kapott a Zenit, Otamendi ért bele kézzel Satov beadásába, amiért büntetőt kapott az orosz csapat, de Hulk eszén túljárt a korábbi csapattárs Helton, aki a jobb saroknál elcsípte a brazil csatár tizenegyesét.

Helton később a csereként beállt Arsavin ziccerénél is nagyot védett, a túloldalon pedig Lodigin ért le Jackson Martinez lövésére. A hajrában a Zenit két esetben is büntetőt reklamált, előbb egy szabadrúgás után kezezést láttak egy Porto-játékosnál, majd Hulk került földre Mangala szorításában, de a német bíró egyik esetben sem avatkozott közbe.

A 93. percben Hulk szabadrúgása mindent eldönthetett volna, de ez is Helton kezében landolt, így maradt az 1-1, amivel a Zenit őrzi a második helyet, de csak egy pont az előnye.