Vágólapra másolva!
Levonult a pályáról a nagyrészt romákból álló kállói csapat, mert az asszisztens folyamatosan hergelte a focistákat. A partjelző indiánoknak nevezte a játékosokat, mire a klubelnök lehívta őket - írja a Bors.

A 74. percben, 3-0-s hazai vezetésnél félbeszakadt az Erdőkürt–Kálló Nógrád megyei bajnoki, mert a vendégek levonultak a pályáról. A szinte kizárólag romákból álló együttes tagjai azt elégelték meg, hogy a kispad felőli asszisztens szerintük utazott rájuk, konkrétan rasszista megjegyzésekkel hergelte őket.

Horváth István, a Kálló elnöke amondó, a játékosai sokáig aligha hallgatták volna tovább az indiánozást, megelőzendő a verekedést, inkább lehívta őket. (Fotók a Facebook-oldalunkon.)

"Sajnos az Erdőkürt–Kálló összecsapások a legritkább esetben érnek véget balhé nélkül, két éve is félbeszakadt a meccs" – mondta a Borsnak Horváth. "Tudni kell, hogy nincs túl erős csapatunk, huszonöt évig nem is volt labdarúgás Kállón. Az utolsó előtti helyen állunk a megye III-ban, előfordul, hogy kikapunk hat-hét góllal, de amit most műveltek velünk, az tűrhetetlen. Nevetséges ítéletekkel sújtották a csapatot, a partjelző pedig egyfolytában pocskondiázott bennünket. Azt szeretnénk, ha semleges helyszínen játszhatnánk újra a találkozót."

Felháborodottan beszélt az esetről Diviák István edző is, aki szerint az Erdőkürt-Kálló derbiket úgy kell elképzelni, mint a Fradi–Újpest rivalizálást. A Bors megkereste Szűcs Gyula asszisztenst, ám az ő verzióje nem ismert, mivel lecsapta a telefont, mondván, nem nyilatkozik.

Pikánsabbá teszi a történetet, hogy a cigányozó partjelző mellett Jónás Mihály fújta a sípot, aki maga is roma. Kornél fia tavasszal azzal vált ismertté, hogy a folyamatos cigányozás miatt félbeszakította a Nógrádsáp–Diósjenő meccset. Őt akkor meglátogattuk egy Őrhalom-Szendehely meccsen, a riportot és a vele készített beszélgetést itt olvashatja el.