Vágólapra másolva!
Sven-Göran Eriksson az egyik esélyes a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára - derült ki az M1 Telesport reggeli adásában.

A műsor vendége volt Móré Imre edző, aki évtizedek óta Svédországban él, elárulta, hogy két hete Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta neki, hogy a svéd szakember az egyike a hármas szűk listának, akik esélyesek Egervári Sándor utódaként a válogatott kispadjára.

Móré többször is beszélt Erikssonnal, aki nem zárkózna el a tárgyalásoktól, és elárulta, hogy nem pénzkérdés számára a megegyezés, hanem a célokra kíváncsi, mivel eredményeket szeretne elérni a magyar válogatottal.

„Svennek nincs menedzsere, maga intézi a dolgait. Eljött legutóbbi munkahelyéről, Kínából, és sorban állnak érte a klubok. Azt mondta, hogy érdekli őt a magyar lehetőség, meghallgatná az ajánlatot, már csak azért is, mert a magyarok sokat tettek a labdarúgásért, és azon belül a svédért is. Innen is üzenem Csányi Sándornak, hogy várom a hívását" - fogalmazott Móré Imre.

Erikssont érdekli a magyar lehetőség Forrás: Issouf Sanogo

A 65 éves Eriksson klubszinten dolgozott többek közöttt a Manchester Citynél, az AS Románál, a Fiorentinánál, a Laziónál és a Benficánál is, valamint irányította az angol, a mexikói és az elefántcsontparti válogatottat is, kijutott három világbajnokságra és egy Európa-bajnokságra.

Legutóbb Jupp Heynckes neve merült fel a magyar szövetségi kapitányi posztra, a német szakember tavaly Bajnokok Ligáját, német bajnokságot és Német Kupát nyert a Bayern Münchennel.