Vágólapra másolva!
Szalai Ádám már nem szeretne a korábbi kifakadós nyilatkozatával foglalkozni, és tudja, hogy sokat kell még tanulnia.

A Schalke csatára egy sajtótájékoztatón közel fél órán át ecsetelte a magyar foci legnagyobb bajait, heteken keresztül témát szolgáltatva ezzel az újságíróknak és a szakembereknek. Legutóbb Garami József, az MTK és Pintér Attila, a Győr edzője kritizálta Szalait, aki azonban már lezárta ezt az ügyet.

"A legkevésbé sem azért mondtam, amit mondtam, hogy feszültséget generáljak, vagy hogy bárkit megbántsak. Tényeket közöltem, felhívtam a figyelmet arra, hogy nagy a baj, az pedig nyilvánvaló, hogy a magyar labdarúgás problémáit nem nekem kell megoldanom, noha tenni valamennyit tudok érte. Ahogyan korábban elmondtam, nem szeretnék többet foglalkozni a nyilatkozatommal, abban a huszonhat percben minden benne volt" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szalai Ádám, akinek a héten megműtötték a jobb keze sajkacsontját. "Ha rajtam múlik, a hétvégén pályára is lépnék."

Szalait megműtötték, de a hétvégén már játszana Forrás: Szalai Ádám/Facebook

A magyar válogatott csatár öt hónapja tagja a Schalke csapatának, szerinte elégedett lehet az eddigi teljesítményével, de nem szabad leállnia. "Gelsenkirchenbe szerződésem egyúttal pályafutásom legnagyobb kihívása. Néhány hónap után nem célszerű mérleget vonni. A bajnokságban szereztem öt gólt, van három gólpasszom, a csapatunkat a BL-csoportkörbe lőttem, de ahhoz, hogy a Schalke követelményeinek hosszú távon megfeleljek, irdatlanul sokat kell még dolgoznom."