Vágólapra másolva!
Saido Berahino két gólt szerzett a finnek elleni, 3-0-ra megnyert U21-es Eb-selejtezőn, és az első után a mezét a fejére húzva emlékezett édesapjára, aki egyike volt a burundi polgárháború 300 ezer áldozatának. A bíró sárga lappal büntette ezért, edzője szerint jogosan.

A szabály úgy szó, hogy ha a játékos a fejére húzza a mezét, vagy leveszi azt, akkor a bírónak sárga lappal kell figyelmeztetnie.

Régóta megy a vita szurkolói körökben arról, jó-e a szabály, amely a gólörömöt bünteti, ebben az esetben ráadásul nem is reklám vagy politikai üzenet szerepelt Berahino mezén, hanem egy gyászoló felirat, igaz, ezt a bíró valószínűleg nem látta, és hivatalosan nem is feladata ellenőrizni. A csatár egyébként a szünetben bocsánatot kért edzőjétől Gareth Southgate-től a sárga miatt.

"Nem is vettem észre, hogy figyelmeztette a bíró, egészen addig, amíg az öltözőben nem kért bocsánatot. A szabályok adottak, és ezt meg kell tanulnunk. Berahino személyes okból húzta fel a mezét, de ha tudtam volna, hogy ilyen póló van a meze alatt, akkor nem engedtem volna ki ebben a pályára" - nyilatkozta Southgate a meccs után.

Berahino az elmúlt négy U21-es meccsen hat gólt szerzett, Southgate ki is emelte, milyen jó vele dolgozni.