Vágólapra másolva!
Még nyolc év van a katari focivébéig, de már nyilvánosságra kerültek az első vb-stadion látványtervei. A tervező cég azt állítja, a stadiont a katari gyöngyhalászok jellegzetes formájú hajójáról mintázták, de a Buzzfeed nevű oldal szerkesztőjének például a női nemi szerv ugrott be a képek láttán, és gyanítjuk, hogy ezzel nincs egyedül.
Forrás: Origo

Az al-Vakrah stadiont 40 ezresnek tervezik és 2018-ra készülhet el. A 2022-es vébé szinte folyamatosan napirendben van, mióta kiderült, hogy Katar lesz a házigazda: a FIFA-elnök Sepp Blatter szerint a hatalmas hőség miatt nem nyáron, hanem novemberben kéne rendezni a tornát, de ez az elképzelés több európai bajnokság vezetőit is feldühítette.

A katariak egyébként maradnának az eredeti, nyári időpontnál, és a tervek szerint hűthető nézőterek lennének a stadionokban.

Az is nagy vihart kavart, hogy a nyáron szinte minden nap meghalt egy nepáli vendégmunkás Katarban, mert rabszolgaként dolgoztak a foci-vb infrastruktúráján. Korábban pedig annak a gyanúja is többször felmerült, hogy Katar vesztegetéssel szerezte meg a rendezést.