Vágólapra másolva!

Felkészülési mérkőzés:
Olaszország - Nigéria 2-2 (1-2)
London, Craven Cottage, 15 267 néző
v: Atkinson (angol)
Olaszország: Sirigu - Maggio, Pasqual, Ranocchia, Ogbonna - Giaccherini (Poli, 76.), Thiago Motta (Parolo, 53.), Candreva (Cerci, 66.), Montolivo (Pirlo, 53.) - Rossi (Diamanti, 53.), Balotelli
Nigéria: Ejide (Enyeama, 66.) - Kwambe, Oboabona, Egwuekwe, Francis - Moses (Ideye, 76.), Onazi, Obi Mikel - Ameobi (Emenike, 65.), Dike (Musa, 65.) - Oduamadi (Ogu, a szünetben)
gól: Rossi (12.), Giaccherini (47.), ill. Dike (35.), Ameobi (39.)

Az olaszok gyorsan vezetést szereztek a kapus fölött a hálóba emelő Rossi góljával. A félidő derekáig még kimaradt pár olasz helyzet, aztán azonban az afrikaiak percei következtek: előbb Dike az elalvó Pasqualt túlugorva az ötösről fejelt a bal alsóba (1-1) majd Benjamin beadására Ameobi érkezett, és remek mozdulattal lőtt a jobb felső sarokba (1-2).

A szünet előtt még védett Ejide Balotelli szólója után, a fordulás után már tehetetlen volt: Giaccherinit játszották tisztára, ő pedig a kapuba bombázott (2-2).

A folytatásban mindkét csapat támadásban maradt, így élvezetes volt a meccs. A Parma 28 éves újonca, Marco Parolo 6 méterről hibázott ziccert, majd 10 méteres lövése a jobb kapufát találta telibe.

A 86. percben Diamanti 18 méteres szabadrúgását is a nigériai léc hárította, így a németek elleni 1-1 után az olaszok újra döntetlent értek el.