Vágólapra másolva!
A FIFA jövő péntekig meghosszabbította az Aranylabda-szavazás határidejét, így a Svédországban mesterhármast elérő Cristiano Ronaldónak tovább nőttek az esélyei. A voksoláson a magyarokat képviselő Juhász Roland korábban nem tette az első háromba a portugált, és a tripla hatására sem változtatja meg a szavazatát, pedig a lehetősége meglenne rá.

Juhász Roland már leadta szavazatát a FIFA-nál, a magyar védő szerint idén a Bayern Münchennel BL-t és német bajnokságot nyerő francia szélső, Franck Ribéry érdemelné meg az Aranylabdát. A Videoton védője - aki a magyar válogatott csapatkapitányaként kapott jogot a voksolásra - a második helyre a legutóbbi négy győztest, a Barcelonában idén is remeklő Lionel Messit tette, a harmadikra pedig a svéd csatárfenomént, a PSG-ben is parádézó Zlatan Ibrahimovicot.

A nemzetközi szövetségnél kedd reggel - tehát még a vb-pótselejtezők előtt - úgy döntöttek, hogy a már lejárt határidőt meghosszabbítva az illetékesek - az országok szövetségi kapitányai és csapatkapitányai, illetve a France Football által felkért újságírók - módosíthatják a szavazataikat november 29-ig. A FIFA elsősorban nem a kedd esti meccsek, hanem a vártnál sokkal kevesebben leadott szavazat miatt döntött a hosszabbítás mellett, a hírek szerint ilyen kevesen még soha nem voksoltak.

Juhász szerint Ronaldo idén nem érdemelne Aranylabdát Forrás: MTI/Földi Imre

Pedig kedd este sokat változott a helyzet, az egyik nagy esélyesnek tartott Franck Ribéry tovább erősítette a pozícióját azzal, hogy a franciák a 2-0-s ukrajnai vereség után 3-0-ra győztek otthon. A FIFA-döntés legnagyobb nyertese Ronaldo lehet, aki a svédek elleni mesterhármasával kettős győzelemmel juttatta ki a portugálokat a vb-re. Zlatan Ibrahimovic viszont nem tudta kivezetni a vb-re a svédeket, így neki mostantól rosszabbul áll a szénája.

Arra számítanánk, hogy aki eddig nem a Real-támadót tette az első helyre, az most megváltoztatja a döntését.

Megkérdeztük Juhász Rolandot, hogy nála fel fog-e kerülni a dobogóra Ronaldo, aki egyébként idén jóval több gólt lőtt, mint a címvédő Messi. A Videoton védője azonban azt mondja, hogy egy meccs miatt nem változtatja meg a döntését, így nem él azzal a jogával, hogy a FIFA-nak jelezve Ronaldót mégis betegye a top háromba.

Nagy kérdés, hogy a többi voksoló hasonlóan gondolkodik-e, mint Juhász, az azért valószínű, hogy aki eddig nem voksolt, és most mégis fog, annál kedd este óta sokkal jobbak lesznek az egyszeres aranylabdás esélyei, mint eddig.

A magyar szövetségi kapitány is szavazhatott volna a dobogósokra, de mint az MLSZ-től megtudtuk, a FIFA most nem kért voksokat sem Egervári Sándortól, sem Csábi Józseftől, mivel hivatalosan Magyarországnak jelenleg nincsen szövetségi edzője.

A legtöbb szavazatot kapó játékosok nevét december 9-én hozzák nyilvánosságra, a díjat pedig január 13-án, Zürichben adják át.