Vágólapra másolva!
Az uruguayi válogatott az idegenbeli 5-0-s győzelmét követően hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott Jordánia ellen a világbajnoki részvételért rendezett utolsó interkontinentális pótselejtezőn, így készülhet a jövő évi, brazíliai tornára.

Interkontinentális vb-pótselejtező, visszavágó:
Uruguay - Jordánia 0-0 (0-0)
A vb-re kijutott: Uruguay, 5-0-s összesítéssel.

A kezdés előtt a stadionban levetítették Alcides Ghiggiának az 1950-es brazíliai vb-döntőben, a hazaiak ellen a 79. percben szerzett gólját, amellyel Uruguay 2-1-re nyert a Maracanában, közel 200 ezer néző előtt.

"Akkor 30 uruguayi volt a nézőtéren. Ma boldog vagyok, hogy együtt ünnepelhetek a csapattal" - jegyezte meg a kezdőkörben tartott beszédében az akkori aranyérmes együttes játékosa.

A vendégek el akarták kerülni a múlt heti szörnyű vereséget, így védekezésre rendezkedtek be, és végül sikerült kapott gól nélkül kihúzniuk a 90 percet.

Óscar Tabárez, az uruguayiak szövetségi kapitánya elismerte, a jordán válogatott jó taktikája miatt nem sikerült nyerniük. A hátvéd Mártin Cáceres pedig megjegyezte: nehéz volt motivációt találniuk az 5-0-s előny birtokában, de mindenképpen szerettek volna nyerni 60 ezer fanatikusuk előtt.

A vb-helyek elosztása és a résztvevők:
Afrika:
Nigéria, Elefántcsontpart, Kamerun, Ghána, Algéria

Ázsia:
Ausztrália, Irán, Japán, Koreai Köztársaság

Dél-Amerika:
Brazília (házigazda), Argentína, Kolumbia, Chile, Ecuador, Uruguay

Európa:
Hollandia, Olaszország, Belgium, Németország, Svájc, Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Anglia, Spanyolország, Görögország, Portugália, Horvátország, Franciaország

Közép- és Észak-Amerika:
Egyesült Államok, Costa Rica, Honduras, Mexikó