Vágólapra másolva!
A bolgár CSZKA Szófia egyik szurkolója éhségsztrájkba kezdve szeretné elérni, hogy örökre eltiltsanak egy futballbírót.

Az egyik legjobb bolgár bírót, Sztaniszlav Todorovot a november elején játszott Cserno More Várna-CSZKA Szófia meccs után tiltotta el a bolgár szövetség.

A meccset a hazaiak nyerték 2-1-re, és több ítélet is a CSZKA-t sújtotta: a várnaiak győztes gólja egy olyan szabadrúgás után született, amelyet egyértelmű műesés után ítélt meg Todorov, aki befújt egy véleményes tizenegyest is a Cserno Morénak, miközben egy szabályosnak tűnő szófiai gólt érvénytelenített.

"Tiszta a lelkiismeretem, azt ítéltem, amit láttam" - nyilatkozta a meccs után a bíró, aki a CSZKA edzőjét, Sztojko Mladenovot a lelátóra küldte, amiért túl hevesen reklamált, amikor csatárát, Mamady Sidibét büntetlenül megütötte egy védő.

A CSZKA szurkolóját, Borisz Boriszovot nem tette elégedetté Todorov eltiltása, és magánakciójával azt szeretné elérni, hogy soha ne vezethessen meccset a bíró. "Arra akarom felhívni a figyelmet, hogy ilyen embernek nincs helye a bolgár futballban. Soha nem láttam még olyan arrogáns embert, mint Todorov, nem lenne szabad meccset vezetnie" - mondta Boriszov.