Vágólapra másolva!
A Juventus a Livorno idegenbeli legyőzésével átvette a vezetést az olasz bajnokságban. Az öt meccs óta nyeretlen Milan válsága fokozódott, miután a szurkolók a Genoa elleni 1-1-es döntetlen után blokád alá vonták a stadiont.

Szombaton késő este mintegy háromszáz dühös Milan-drukker egy órán keresztül megakadályozta, hogy az AC Milan és a Genoa csapatai elhagyják a Giuseppe Meazza Stadiont. A helyzet csak akkor enyhült, amikor két milánói játékos, Kaká és Christian Abbiati beszélt a szurkolókkal. Addig a rendőröknek kellett megóvniuk a futballistákat.

A drukkerek már a szombat esti meccs közben is transzparenseken üzentek a játékosoknak: "Nem tudjátok, mit jelent megszakadni a pályán. A bankszámlátok tele van, mi pedig értetek dolgozunk!" - ilyen, és ehhez hasonló üzeneteket feszítettek ki a lelátón.

A Genoa ellen a kapura lövési arány a meccs végén 39-2 volt a hazaiak javára, Mario Balotelli a 37. percben kihagyott egy büntetőt, a Milan 55 percig emberelőnyben játszott.

Massimilano Allegri csapata már öt mérkőzés óta nyeretlen az olasz élvonalban, 13 fordulót követően csak a 14. helyen áll.

A Juventus vasárnap magabiztosan verte a Livornót idegenben, ezzel 34 ponttal átvette a vezetést a 32 pontos Roma előtt, mely vasárnap este a Cagliarit fogadja.

Serie A, 13. forduló:
Livorno - Juventus 0-2 (0-0)
Sampdoria - Lazio 1-1 (0-0)
Sassuolo - Atalanta 2-0 (0-0)
Torino - Catania 4-1 (2-0)
Udinese - Fiorentina 1-0 (1-0)
Bologna - Internazionale 1-1 (1-0)

szombaton játszották:
AC Milan - Genoa 1-1 (1-1)
Napoli - Parma 0-1 (0-0)
Hellas Verona - Chievo 0-1 (0-0)

hétfő:
AS Roma - Cagliari 20.45