Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő, 50 millió eurós (mintegy 15 milliárd forint) végkielégítéssel távozhat Adriano Galliani az AC Milan labdarúgócsapatától.

A Milan pocsékul szerepel az idén a bajnokságban, 13 forduló után csupán a 13. helyen áll a tabellán, a szurkolóknak pedig elfogyott a türelmük. A vezetőedző Massimiliano Allegri mellett sokan Adriano Galliani távozását is követelik. Az alelnök rengeteget tett a klubért, de az utóbbi években ő sem tudta visszajuttatni a csúcsra a hétszeres BEK- és BL-győztes együttest.

A La Gazzetta dello Sport olasz napilap szerint Galliani rövid időn belül távozik is a klubtól, miután sikerült megegyezni a végkielégítésről, amely 50 millió euró lehet.

Galliani komoly összeget szakíthat a szakítással Forrás: AFP/Alberto Lingria

A Milan korábbi edzője, Fabio Capello is nyilatkozott az ügyben: "Galliani az olasz futball legnagyobb sportmenedzsere. Nélküle a Milan egy nagy vezérrel lesz szegényebb, de minden vég egy siker kezdetét jelentheti, ugyanis a Berlusconi család mentalitása az, hogy ami nem működik azt nem folytatják. Nehéz lesz elképzelni a Milant Galliani nélkül, de ezekhez a lépésekhez nagy bátorság kell."

Galliani két jó barátja esélyes a posztra, Fabio Paratici, a Juventus és Daniele Pradé, a Fiorentina sportigazgatója, de mivel mindkettejüknek élő szerződése van, így aligha fogják őket olcsón elengedni.