Vágólapra másolva!
A Lombard Pápa veterán kapusa, Szűcs Lajos még mindig verhetetlen. Az ősz legjobb mezőnyjátékosa a debreceni Szakály Péter. A Nemzeti Sport osztályzatai alapján összeállított lista első tíz helyezettje mind vidéki klubban focizik. 

A Nemzeti Sport minden szezon félidejében és a végén is összeállítja a legjobb élvonalbeli játékosok listáját. A sorrendet a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény, illetve az ezekért kapott pontszámok alapján számítják ki.

A legjobb kapus - nem először - a jelenleg Pápán védő, egykori válogatott Szűcs Lajos lett, 5,462-es átlag pontszámmal. Őt a haladás kapusa Rózsa Dániel és az újpesti Balajcza Szabolcs követi. Utóbbi előkelő helyezése különösen értékes, hiszen az Újpest enyhén szólva sem remekelt az idei bajnokságban (10. hely), Balajcza pedig 26 gólt kapott.

Szűcs Lajos védéseire óriási szükség van Pápán Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A mezőnyjátékosok rangsorát Szakály Péter 5,714-es pontátlaggal vezeti, őt a szombathelyi Radó András és a rutinos diósgyőri Tisza Tibor követi. Érdekesség, hogy az első tízben nincs budapesti játékos. Ott van viszont az év másik nagy felfedezettje, a fehérvári Kleinheisler László is.

A legjobb fővárosi játékos az MTK fiatalja, Ladányi Tibor (16.), őt követi a ferencvárosi Böde Dániel és a szintén Fradiban játszó Julian Jenner.

Bár az NB I-ben idén ősszel 386 labdarúgó lépett pályára, csak azok kaptak helyet a listán, akik legalább nyolc mérkőzésen, vagyis az idény felében pályára léptek, és ott értékelhető teljesítményt nyújtottak. A rangsort az egykor szebb napokat látott (sőt válogatott) kaposvári csatár Waltner Róbert zárja (ő a 176.). Waltner 2008-ban, a ZTE színeiben még gólkirály volt, sőt abban az évben őt választották az év labdarúgójának is. Idén eddig 2 gólt lőtt csapata 13 találatából, a Kaposvár pedig utolsó a bajnokságban.