Társoldalunk:

Moniz: Adams elkerülhette volna az amputációt

2013.12.01. 10:17

Ricardo Moniz szégyennek tartja, hogy a szívinfarktuson, majd amputáción átesett Akeem Adamset kezelő orvos nem beszél vele, és sajtóból kell értesülnie játékosa állapotáról. Az FTC edzője szerint gyógyszeres kezeléssel megmenthető lett volna a védő lába.

A Fradi edzője a Pécs elleni vereséget követő sajtótájékoztatón kifakadt amiatt, hogy szerinte senki nem beszél arról, hogy javítani kellene az orvosi hátteren, hogy ne fordulhasson elő olyan eset, mint Akeem Adamsé, akiről azt állapították meg, hogy terhelhető, később pedig infarktust kapott. Szerinte egy  terheléses vizsgálat elvégzése kiderítette volna a problémát, de erre nem került sor.

Moniz nem volt jó véleménnyel az orvosokról, mert szerinte az Adams érfalain talált lerakódást gyógyszerrel lehetett volna kezelni, és akkor nem lett volna szükség a játékos bal lábának amputációjára.

Az edző nehezményezi, hogy a játékost kezelő kardiológus nem beszél vele, és így a tévéből kell megtudnia, milyen állapotban van Adams. Moniz furcsának és szégyenteljesnek neveztek, hogy arrogánsan viselkedik vele az orvos.

A 22 éves Adams a nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában szívinfarktust kapott, és kórházba szállították. A kilencszeres trinidadi válogatott ezt követően több műtéten is átesett, s mivel szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, műszívre kapcsolták. Októberben a közvetlen életveszély elhárítása érdekében amputálni kellett a bal lábát.