Vágólapra másolva!
Az Újpest hazai pályán 1-0-ra legyőzte az ősi rivális Ferencvárost a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, így kiejtette a nehéz napokat élő zöld-fehéreket.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Újpest FC - Ferencváros 1-0 (0-0) - élő közvetítés
Szusza Ferenc Stadion, 6000 néző, v: Kassai
Újpest: Balajcza – Nego, Ngawa, Juanan, Litauszki – Simon K. (Tshibuabua, 78.), Stanisavljevic, Vasiljevic (Sankovic, 87.), Balogh B., Suljic (Lázár, 91.) – Kabát
FTC: Jova - Jovanovic, Mateos, Gyömbér, Somalia (Gerson, 30.) – Busai, Cukic – Jenner, Böde, Ionescu – Diallo
gól: Vasiljevic (71.)
sárga lap: Kabát (45+2), Simon (76.), ill. Busai (44.), Jovanovic (45+2), Gerson (69.), Mateos (90+4)
Továbbjutott az Újpest 1-0-s összesítéssel.

Az Újpest nyugodtan készülhetett a visszavágóra, miután két bajnoki győzelem volt mögötte, a Ferencváros azonban kaotikus napokat él meg, miután a Pécs elleni vereséget követően menesztették Ricardo Moniz vezetőedzőt. Azóta folyamatosan arról pletykálnak az újságok és az internetes oldalak, hogy ki lehet a holland szakember utóda, hogy jól döntött-e a vezetőség, hogy elküldte Monizt, és a szívinfarktus kapott Akeem Adams ügyében is elkezdődött a sárdobálás Moniz és az orvosok között.

Ez a kaotikus hangulat, valamint az első, 0-0-ra végződött unalmas meccs képe azonban egyáltalán nem látszódott a visszavágón, amelyre 6 ezer néző volt kíváncsi a Szusza Ferenc Stadionban, kevesebb, mint az odavágóra, de a Megyeri úton jóval fantasztikusabb volt a hangulat, mint a hatalmas Puskás Ferenc Stadionban.

A hangulatra nem lehetett panasz Forrás: MTI

A két csapat egyből egymásnak esett, a második percben egy újpesti lövés, majd fél perccel később egy Böde-kapufa adta meg az alaphangot a találkozónak. A következő negyed órában is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az Újpest próbálta kihasználni a hazai pálya előnyét és a közönség támogatását, a ferencvárosi játékosok pedig csíptek-haraptak, nem hatottak rájuk rosszul az elmúlt napok történései.

A sok helyzet, a folyamatos játék és a nagy iram ellenére nem született gól az első félidőben, pedig a hosszabbításban Böde lépett ki két újpesti védő, Ngawa és Litauszki között, utóbbi elrúgta a labdát, miközben hárman húzták-vonták egymást, Böde elesett, tizenegyes helyett azonban Kassai Viktor játékvezető szögletet ítélt. A véleményes döntésről a Ferencváros csatára így nyilatkozott a mérkőzést közvetítő Sport TV-nek a szünetben: "Úgy éreztem, hogy tizenegyes volt, egy jogos büntetőt nem adtak meg nekünk. Az Újpestnek egy akcióhelyzete volt, az történik a pályán, amit mi akarunk."

A második félidőben kevesebb helyzet alakult ki, de többé-kevésbé hasonló volt a játék képe, mindkét oldalon adódtak leheőségek, de a jobbhátvéd Gerson oldalán egy védelmi hibát követően a hazaiak szereztek vezetést a 71. percben. A balhátvéd Nego lógott meg a szélen, tökéletesen tekert a középen érkező Vasiljevichez, aki szép mozdulattal a jobb alsóba fejelt. (1-0) Ez volt az első gól, amit a Fradi kapott az idei Magyar Kupa-sorozatban, és az utolsó is, ugyanis a hajrában már nem volt annyi erő a vendégekben, hogy egyenlítsenek, így 1-0-s összesítéssel az Újpest jutott a nyolc közé.

Vasiljevic (jobbra) gólja döntött a párharcban Forrás: MTI

A mindent eldöntő gól szerzője, Dusan Vasiljevic így nyilatkozott a meccset követően a tévében: "Két helyzetem volt az első félidőben, de biztos nem haragszanak rám a szurkolók, amiért kihagytam őket, mert a második félidőben nagyon jól játszottunk, és sikerült gólt szereznünk. A Fradi szerintem a végén már ikszre játszott, ezért megérdemelten nyertünk, és jutottunk tovább."

Nebojsa Vignjevics is úgy gondolja, hogy rászolgáltak a továbbjutásra. "Nagyon kemény meccs volt a játékosoknak fizikailag és pszichésen is. Voltak nehéz pillanataink, de azokon a holtpontokon átlendített minket a fantasztikus szurkolótáborunk. Az első félidőben a Fradi jól játszott, de összességében megérdemelten nyertünk."