Vágólapra másolva!
Ricardo Moniz, a Ferencváros volt edzője tagadja, hogy Akeem Adams infarktusa után csak a játékos sorsa érdekelte, és továbbra is tartja: ideális esetben mindent a vezetőedző irányít. A Ferencváros új edzőjénél azonban nem ez lesz a helyzet, érkezzen bármilyen nagy név is.

Moniz kitart amellett, hogy mindent neki kellett kontrollálnia a klubnál. "Nálam nem létezik kompromisszum, ami a bajok forrása lett" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Mint mondta, a vezetőedzőnek "mindenről tudnia kell", így az orvosi csapatot is neki kell felügyelnie. "Hát hogy van az, hogy én naponta nyolc órát vagyok a pályán, az orvos meg egyet?" - jegyezte meg, hozzátéve: "Sajnos a doktorok individualisták."

A csapat körül terjengő hírek szerint Moniz az orvosok figyelmeztetése ellenére igazolta le Akeem Adamst, aki szeptember 25-én infarktust kapott, a bal lábát amputálni kellett, és még jelenleg is kórházban ápolják.

Adams tragédiája után a Fradi mélyrepülésbe kezdett, ami Moniz leváltásához vezetett. "Felelősségteljesen állíthatom, hogy képesek lettünk volna ismét megindulni felfelé" - jelentette ki. "A Salzburggal is volt egy hétmeccses gyenge szériám, aztán bajnokságot és kupát nyertünk."

"De sosem akartunk semmit Akeem Adams személyes tragédiájára fogni. Ettől még valóban muszáj szétválasztani az infarktus előtti és utáni Fradit. Ami nem azt jelenti, hogy azután egy depressziós társasággal dolgoztam." Moniznak rengeteg mentális erő kellett a történtek feldolgozására, mert "az egy horrorfilm volt, amibe csöppentünk", ugyanakkor állítja, nem igaz, hogy az infarktus után "csakis Akeem sorsa érdekelt".

Orosz Pál, a Fradi focicsapatát irányító zrt. vezérigazgatója csütörtök este a Sport TV-ben határozottan kijelentette, hogy a leendő edzőnek - akit igyekeznek még a téli szünet előtt megtalálni - nem adnak annyira szabad kezet, mint Moniznak, legyen bármilyen nagy név is.