Vágólapra másolva!
Brutális jelenetek játszódtak le a brazil labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában játszott Atlético Paranaense-Vasco de Gama meccsen.

A meccset nem az Atlético stadionjában játszották, azt ugyanis a jövő évi vébére újítják fel, hanem Joinville-ben, ami azért okozott gondot, mert nem a rendőrség biztosította a meccset, hanem egy helyi cég, amely elkövette azt a hibát, hogy a két szurkolótábor nem lett elválasztva.

A balhés drukkerek kaptak is az alkalmon, és hatalmas verekedés tört ki a lelátón, a meccs pedig harminc percre félbeszakadt. A huligánok nem kímélték egymást, a videón látszik, hogy egy ájultan a földön fekvő szurkolót többen is fejbe rúgnak és megtaposnak.


Az összecsapásokban hárman szenvedtek súlyos sérüléseket, őket a pályára érkező helikopterrel szállították kórházba, a rendőrök pedig végül könnygáz bevetésével vetettek véget a verekedésnek. Brazília pénteken még ünnepelt, hiszen akkor rendezték a vb sorsolását, a mostani eset viszont nem vet túl jó fényt a helyi viszonyokra alig hat hónappal a világbajnokság kezdete előtt.

A meccset végül az Atlético nyerte 5-1-re, a vereséggel a Vasco kiesett, csakúgy, mint a legutóbbi bajnok, a Fluminense.