Vágólapra másolva!
Hat játékost, letartóztattak az angol bundaügyben, köztük a Premier League-ben szereplő DJ Campbellt. Campbell jelenleg a Blackburn focistája, de korábban játszott a Birminghamben, a Blackpoolban és a QPR-ban is.

A letartóztatások Sam Sodje nyilatkozata után kezdődtek meg: a Portsmouth volt játékosa azt állította, hogy pénzért el tudja intézni, hogy játékosok sárga vagy piros lapot kapjanak.

Sodjét titokban lefilmezte a Sun című bulvárlap, amint a Portsmouth-Oldham Athletic League One-meccs 50. percében megütötte egy ellenfelét, amiért piros lapot kapott. A február 23-i meccs után hetvenezer fontot kapott, a csapata 1-0-ra vesztett.

A Sun szerint októberben az egyik Oldham-focista, Cristian Montano bocsánatot kért Sodjétől, amiért nem sikerült összeszednie egy sárgát a Wolves elleni meccs első félidejében.

Vasárnap hat embert is kihallgattak, majd őrizetbe vettek, köztük a 32 éves Dudley Junior Campbellt, akinek klubja, a Blackburn nem kommentálja az ügyet, míg tart az eljárás. A másik öt érintett nevét nem közölte a rendőrség.