Vágólapra másolva!
Két horvát válogatott futballista ügyét tárgyalja csütörtökön a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága, amely akár eltiltással is büntetheti Mario Mandzukicot és Josip Simunicot.

Előbbit az Izland elleni pótselejtezős párharc második mérkőzésén elkövetett szabálytalansága és az azért kapott piros lapja miatt tilthatják el akár mindhárom csoportmeccsről, míg utóbbiról azért tárgyalnak, mert a sikeresen megvívott novemberi pótselejtezőt követően a nácibarát usztasák egyik jelmondatával köszönte meg a szurkolóknak a biztatást.

A horvátok a házigazda brazilokkal játsszák a vb nyitómeccsét, az A csoportban rajtuk kívül Mexikó és Kamerun szerepel még.

A Bayern Münchennel az előző idényben német bajnokságot és kupát, valamint Bajnokok Ligáját nyert Mandzukic a piros lap miatt az első meccsen biztosan nem játszhat, a kiállítással ugyanis automatikusan együtt jár az egy találkozóra érvényes eltiltás. Simunic 950 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetést kapott egy zágrábi bíróságtól, de sajtóértesülések szerint a FIFA is szankcionálni fogja cselekedetét.