Vágólapra másolva!
A Galatasaray Wesley Sneijder góljával 1-0-ra győzött a Juventus ellen a Bajnokok Ligája B csoportjának hatodik fordulójában, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A meccset még kedden este kezdték el, de akkor havazás miatt félbeszakadt, szerdán pedig futballra gyakorlatilag alkalmatlan körülmények között játszottak le a hátralévő egy órát.

Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló:
Galatasaray - Juventus 1-0 (0-0)
Isztambul, Ali Sami Yen-stadion
v.: Proenca (portugál)
Galatasaray: Muslera - Chedjou, Semih Kaya, Gökhan Zan - Eboué (Umut Bulut, 80.), Felipe Melo, Selcuk Inan, Riera - Sneijder (Gülselam, 92.) - Burak Yilmaz, Drogba.
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci (Giovinco, 90.), Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio (Quagliarella, 87.), Asamoah - Tévez, F. Llorente.
gól: Sneijder (85.)
sárga lap: Marchisio (18.), Tévez (59.), Sneijder (77.), Umut Bulut (89.)

A pályáról ugyan nagyjából letakarították a havat, de a gyep tiszta sár volt - főleg az a térfél, amelyre támadnia kellett a szünet után a Juventusnak -, és mivel a havazás szerdán sem kímélte Isztambult, így pár perc után a fehérről piros labdára váltottak a csapatok. A talaj olyan mély volt, hogy hosszú, lapos passzokat lehetetlen volt adni, és olyan is volt, hogy egy játékos hatalmas lendülettel elindult, de a labda a sárban leragadt.

A meccs egy játákvezetői labdával indult, és a portugál Proenca olyan precíz volt, hogy a félbeszakadt meccset ápolás miatt az oldalvonalon kívül befejező Ebouénak engedélyt kellett kérnie a bírótól, hogy visszatérhessen a pályára.

Az első félidőből keddről megmaradt tizennégy percben nem sok izgalmas történt, a legveszélyesebb helyzet akkor adódott, amikor Lichtsteiner beadása egy török védőn megpattant, és alig kerülte el a bal sarkot. A második félidő elején néhány mérsékelten veszélyes lövést feljegyezhettünk mindkét oldalon, majd az 57. percben Drogba került ziccerbe, de Buffon nagy bravúrral kitolta a lapos lövést.

Sneijder döntött az irreális körülmények között vívott meccsen Forrás: AFP/Bulent Kilic

A Juventusnak a döntetlen is jó lett volna, és az olaszok rutinosan tették a dolgukat, a Galata nem tudta nyomás alá helyezni őket, sőt, ha Chiellini a 83. percben az ötösről, szorongatott helyzetből befejeli a labdát, el is dőlt volna minden.

Ehelyett a 85. percben Drogba bólintott Sneijder elé, aki Bonucci lába között lőtt a jobb alsóba. A Juve próbált rákapcsolni az utolsó percekben, de a kétségbeesett rohanás közben a törökök még újabb gólt szerezhettek volna, igaz, végül az 1-0-val is elérték a céljukat, és bejutottak a nyolcaddöntőbe.


A Juventus játékosai biztosan panaszkodni fognak a pocsék pálya miatt, ugyanakkor a hat meccsen szerzett egy győzelem, és a hat pont alapján nem véletlen, hogy meg kell elégedniük az Európa Ligával.

A csoport végeredménye:
1. Real Madrid 16 pont
2. Galatasaray 7
3. Juventus 6
4. FC Köbenhavn 4