Vágólapra másolva!
Szerdán, közép-európai idő szerint 14 órakor folytatódik az időjárás miatt félbeszakadt Galatasaray-Juventus mérkőzés a foci-BL csoportkörének utolsó fordulójában.

Kedd este a havazás és a jeges eső miatt a 32. percben, 0-0-s állásnál Pedro Proenca játékvezető előbb beszüntette a találkozót. Később úgy döntött, a pálya továbbra is alkalmatlan a játékra, ezért szerdán próbálják meg folytatni a mérkőzést.

Az összecsapásnak nagy tétje van, ugyanis a két együttes egymással küzd a nyolcaddöntőbe jutásért. Hazai sikerrel a Galatasaray, míg döntetlennel és vendéggyőzelemmel a Juventus jut a legjobb 16 közé.

A két csapat isztambuli meccseinek történetében nem a keddi volt az első, amelyet halasztani kellett. Az 1998/1999-es BL-szezon csoportkörében egy héttel kellett eltolni a meccset, mert az olasz hatóságok által elfogott kurd vezér, Abdullah Öcalan kiadatása miatt Törökországban olaszellenesség alakult ki.

Öt évvel később szintén egy hetet csúszott a Galata-Juve csoportmeccs, ráadásul akkor már nem is Isztambulban, hanem Dortmundban rendezték meg az összecsapást. A halálos áldozatokat követelő isztambuli robbantásos merényletek miatt halasztották el a találkozót, és az UEFA úgy határozott, hogy a pótlást semleges helyszínre kell vinni.

A Galatasaray-Juventus rangadóról akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.