Vágólapra másolva!
Tizenhat forduló alatt mindössze nyolc pontot gyűjtött a másodosztály utolsó helyén szerénykedő Kozármisleny futballcsapata, amely meglepő lépésre szánta el magát, és Eduardo Almeida személyében portugál edzőt szerződtetett.

A Bama.hu beszámolója szerint a 35 éves portugál edző pro licences edzői képesítéssel rendelkezik, otthon a Benfica korosztályos csapatainál dolgozott, megfordult a portugál Atletico SC-nél, tavasszal pedig fél évig a maláj élvonalbeli PBSK Terengganu kispadján ült.

"Legmagasabb edzői képesítéssel rendelkező profi edző érkezik Kozármislenybe, egy nálunknál lényegesen magasabban jegyzett futball kultúrából. Sok vita van hazánkban a külföldi edzők szükségességéről, de az a csapat, ahol négy fiatal edző is kezdte a pályafutását és lett később első osztályú edző talán nem tartozik most magyarázattal, ezt tartottam a legjobb döntésnek. Eduardóval elbeszélgettünk a lehetőségekről és a célokról, eközben pedig megerősödött bennünk a korábban róla kapott pozitív kép. Nagyon motivált, és mi is eltökéltek vagyunk!" - nyilatkozta Feleki Attila klubtulajdonos, aki eéárulta, a szakembert egyelőre fél évre szerződtette, és Almeida a feladata, hogy bent tartsa a Kozármislenyt az NB II-ben.

Az új tréner január 5-én érkezik Kozármislenybe, a téli felkészülés pedig január 7-én kezdidik meg.