Vágólapra másolva!
Franck Ribéryt választotta az év emberének a Kicker című német futballmagazin. A francia támadó kijelentette, a Bayern Münchenből már csak levezetésként menne el más csapatba.

A 2006-ban vb-ezüstérmes Ribéry az elmúlt szezonban mindent megnyert, amit lehetett, a német bajnokságban és kupában, illetve a Bajnokok Ligájában és a klubvilágbajnokságon is első lett a bajorokkal.

A lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy számára Európában csak a Bayern München létezik. A pályafutása lehetséges befejezését illetően az Egyesült Államokat, illetve az Egyesült Arab Emírségeket említette, de mint mondta, ez olyasvalami, amire csak a végén kerülhet sor, és ami nem lesz összehasonlítható a Bayern Münchennél eltöltött évekkel. Játékospályafutása végeztével edzőként dolgozna fiatalok mellett.

A 30 éves szélső egyelőre tisztában van azzal, hogy nem mindig fog a jelenlegi színvonalon játszani. "Néhány év múlva nem tudok majd így futballozni, de igyekszem a lehető legjobban késleltetni a pillanatot, amikor ez bekövetkezik" - mondta.

Arra a felvetésre, hogy a Michel Platini és Zinédine Zidane fémjelezte klub tagjának érzi-e már magát, úgy reagált, hogy nem tudja, az elért eredményei alapján talán igen, bár a válogatottal azért még hiányzik neki egy cím. "Platini és Zidane nagy játékosok voltak. Zidane-nal futballoztam is együtt, ezért tudom, milyen mérhetetlenül fontos szerepet töltött be a csapatban" - fogalmazott, majd hozzáfűzte: "Boldog vagyok, hogy ennyit elértem. Ha azt nézem, honnan jöttem és hol tartok most, csak elégedett lehetek. Senki nem hitte volna, hogy ez lehetséges."

Ribéry, aki 2008-ban már kiérdemelte a Kicker elismerését, bekerült a FIFA-Aranylabda várományosai közé Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval együtt.

Hazájában az év labdarúgójává választották, csakúgy, mint játékostársai a Bundesligában, továbbá ő volt a legjobb a vasárnap a Bayern München győzelmével zárult klubvilágbajnokságon is.