Vágólapra másolva!
Az Arsenal Oliver Giroud fejesével gyűjtötte be a három pontot a Newcastle otthonában a Premier League-ben. A Chelsea hazai pályán nyert rangadót a Liverpool ellen, hátrányból megfordítva a meccset.

Premier League, 19. forduló:
Newcastle - Arsenal 0-1 (0-0)
gól: Giroud (65.)

A kezdőkben 22-ből kilenc francia focista kapott helyet, ezt leszámítva nem sok érdekességet hozott a remek őszt záró Arsenal utolsó idei fellépése. A Newcastle a nagycsapatok elleni szokásos zárt játékát játszotta, amivel a londoni csapat nem tudott mit kezdeni, hiába birtokolta a labdát.

A kevés eseményt hozó első félidő a végén a Newcastle közel volt a vezetéshez. Előbb Sissoko bombáját tolta léc fölé Szczesny, majd Debuchy fejese találta el a felső lécet.

Fordulás után több vendéghelyzet is jött, az egyik végén Giroud profi mozdulattal fejelte le Walcott védők mögé beejtett labdáját a kapus lába mellé (0-1). A hazaiak jó hajrával csak beszorítani tudták az ellenfelet, az egyenlítés elmaradt, így az Arsenal visszavette az elsőséget a Manchester Citytől.

Chelsea - Liverpool 2-1 (2-1)
gól:
Hazard (17.), Eto'o (34.), ill. Skrtel (4.)

A Liverpool remekül kezdett, és egy hatalmas tömegjelenet után már a 4. percben a hálóba brusztolta a labdát (0-1). A hazaiaknak nem kellett sok, az egész meccsen remekelő Oscar, Hazard páros villant, előbbi akciója után utóbbi tekert mesterien a felső sarokba (1-1). Még a szünet előtt megfordította a meccset Mourinho csapata: Eto'o közelről, becsúszva lőtte el a labdát, a kapus csak belepaskolni tudott (2-1).

Fordulás után a játék helyett inkább a küzdelem dominált, Sakho fejesénél a kapufa a hazaiakkal volt, így végül Chealsea-győzelem született.

Brendan Rodgers csapata két napja egy másik rangadón is alulmaradt, akkor a Manchester Citytől kapott ki vendégként, ugyancsak 2-1-re. A Liverpool a 17. forduló után még az élen állt, ám a két vereséggel az ötödik helyre esett vissza.

Everton - Southampton 2-1 (1-0)

Tottenham - Stoke City 3-0 (1-0)

Az élcsoport:
1. Arsenal 42, 2. City 41, 3. Chelsea 40, 4. Everton 37, 5. Liverpool 36 pont