Vágólapra másolva!
A Real Madrid 2-0-ra győzött az Osasuna ellen a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán. A hétfői FIFA-gálán az Aranylabdára is esélyes Cristiano Ronaldo egy gólpasszt ugyan kiosztott, de hiába került többször helyzetbe, nem tudott betalálni.

A Real kapujában Casillas állt, elöl pedig a Jesé, Cristiano Ronaldo, Bale, Benzema négyessel kezdett a hazai csapat. Jesé volt a részese a meccs első izgalmas jelenetének, amikor a kiugrása végén Riesgo kapus kivetődve elütötte előle a labdát, de a bíró elsőre mégis büntetőt ítélt.

Később aztán megváltoztatta az ítéletet, és sárga lapot adott műesésért Jesének, holott a Real-csatár a kapussal ütközve került a földre, szó sem volt színészkedésről.

A 19. percben Modric szabadrúgása után Benzema fejelt a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a madridiaknak, ez volt a francia csatár 99. gólja a Realban. Ronaldo két szabadrúgást is a kapu mellé lőtt, majd ziccerben a kapust találta el, hogy utána nagyot csapjon a felső kapufára dühében.

A meccs két gólja és a visszavont tizenegyes:

A második félidőben a gólpassz azért összejött a portugálnak, Benzema csapott le egy rossz passzra, majd Ronaldót játszotta meg, aki továbbtolta a labdát Jesének, a 20 éves csatár pedig a kapus fölött a hálóba emelt.

Ronaldo nagyon csipkedte magát, de Modric átadása utána kapásból a bal sarok mellé húzta a labdát, majd egy másik esetnél felugorva saját csapattársát, Benzemát tarolta le, a hajrában pedig rossz helyen állt a kapu előtt, így elvett egy gólt Bale-től, aki őt találta el.

Ronaldo góltól mentette meg az Osasunát:

A Real a 2-0-s győzelemmel így is magabiztosan várhatja a jövő héten esedékes visszavágót.

Király-kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Real Madrid - Osasuna 2-0 (1-0)
gól: Benzema (19.), Jesé (60.)

Real Sociedad - Villarreal 0-0

Rayo Vallecano - Levante 0-0