Ez a legkeményebb liga

Juventus' Argentinian foward Carlos Alberto Tevez  celebrates after scoring a goal during their Serie A football match Juventus vs Sassuolo  at "Juventus Stadium" in Turin on December 15, 2013 . AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Juventus' Argentinian foward Carlos Alberto Tevez celebrates after scoring a goal during their Serie A football match Juventus vs Sassuolo at "Juventus Stadium" in Turin on December 15, 2013 . AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Tévez a futball egyetemének írta le a Serie A-t, a góljai után pedig a ma már kábítószeres bandák uralta szülőhelyének üzen. wasd

Carlos Tévez fél éve szerepel a Juventusban, jelenleg 11 gólnál jár, és magabiztosan vezetik a bajnokságot. Úgy látja, Antonio Conte edző nagyon sokat jelent a klubnak: "Nagyon egyedi, még sosem láttam ilyen edzőt. Kicsit őrült is, egy perc nyugalmat sem hagy nekünk, még az öltözőben is pörög."

Tévez nyert már argentin, brazil és angol bajnokságot, most az olaszt húzná be, ahogy először nyerhetne Európa Ligát is. "A bajnokságban azonban lesz jó néhány kemény idegenbeli meccsünk tavasszal."

Tévez idén Fuerte Apache feliratú pólóban ünnepli a góljait - a csatár ebben a Buenos Aires-i városrészben nőtt fel, ahol "hamar fel kell nőnöd, este lövések zajára alszol el, barátokat vesztesz el, és nem tudod, hogy jut-e enni mindennap. Ott tanultam meg, hogy sose adjam fel. Amikor fiatal voltam, még léteztek íratlan szabályok, ma már azonban a kábítószeres bandák miatt bárkivel bármi megtörténhet."

Tévez hamar alapember lett a Juvében Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A játékos egy nap visszatérne az első profi klubjához, a Boca Juniorshoz: "Visszatérek, ez biztos, de most csak a Juventus jár a fejemben. Torinóban jól érzem magam, itt születik majd meg hamarosan az első fiam, Lito Junior."

És hogy mit gondol a Serie A-ról? "A legkeményebb liga a világon. Aki itt tud gólt lőni, bárhol tud. Ez a futball egyeteme, a taktika a legmagasabb szinten van, és minden pályán meg kell szenvedni a győzelemért."