Vágólapra másolva!
Matyi Dezső, a PMFC-Matias labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa elutasította a város tulajdonában lévő Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által tett egyeurós ajánlatot. Az üzletember nyílt levélben reagált az ajánlatra, amelyet megalázónak nevezett, az eljárást pedig ingyencirkusznak minősítette.

Miért rohant le a pályáról az öntörvényű milliárdos?

"Megragadom az alkalmat, és kimondom: Uraim, eddig, és ne tovább!" - áll a levélben. "Könnyű kiszámítani, hogy az utóbbi években milyen összeget kellett a labdarúgócsapatra fordítanom a futballklub éves fenntartási költségének sajtóban megjelent összegét figyelembe véve". Matyi jelzi, Pécs polgármestere számos alkalommal támogatásáról biztosította, de ennyivel lényegében be is kellett érnie.

Hozzátette, a sajtóban korábban megjelent hírekkel ellentétben a pécsi futballcsapatnak nincs 500 millió forint körüli adóssága. "Alaposabban meg kellett volna azonban válogatnia az önkormányzatnak a besúgóit, a pécsi futballcsapatnak ugyanis nincs 500 millió forint körüli adóssága, a lejárt tartozások ennek harmadát sem érik el."

Matyi Dezső hosszan kritizálja a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) eljárását, és leszögezi. "A tényadatok alapján az ajánlatnak nevezett, egyeurós árat tartalmazó közlés megalázó. Nem pusztán annak, aki több, mint hat éven át saját forrásait fordította a labdarúgásra, hanem az összes sportrajongó számára is, akik reménykedtek abban, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata talán komolyan és érdemben segíteni akarja a labdarúgást."

A levél így végződik: "Mindezek ellenére összefoglalom a véleményemet: Uraim, nem adom fel, a fair play szabályai szerint NEM Önöké a pálya!"

Matyi Dezső klubtulajdonos tavaly december 27-én jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozást. Páva Zsolt polgármester múlt héten pénteken közölte: a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. hétfőn vételi ajánlatot tesz a PMFC-t működtető társaság Matyi Dezső tulajdonában álló üzletrészének megvásárlására. Hétfőn Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója átadta a klubházban az ajánlatot, mint mondta, ez egy euróról és a vélelmezett adósságok átvállalásáról szól.

A PMFC 17 forduló után 25 pontjával hét győzelemmel, négy döntetlennel és hat vereséggel a 7. helyen áll az NB I-ben.