Vágólapra másolva!
Sorozatban ötödik mérkőzésén is legyőzte a Larvikot a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata, amely a Bajnokok Ligája-középdöntő második fordulójában 29-23-ra nyert. A közönség megemlékezett Karl Erik Böhnről is.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 2. forduló:
Larvik HK - Győri Audi ETO KC 23-29 (13-18) - az élő közvetítés
Larvik
v.: Aleksandar Pandzic, Ivan Mosorinski (szerb)
Larvik: Rantala, Leganger, Hasanic (kapusok) - Breivang 1, Hammerseng 3, Edin 4, Johansen, Riegelhuth 5, Jeanette Kristiansen, Tine Kristiansen, Lise Löke 1, Lund, Nora Mörk 4, Stange 2, Sulland 3
Győr: Lunde, Herr (kapusok) - Amorim 5, Hornyák Á., Bognár-Bódi 1, Bulatovic 4, Görbicz 8/4, Hornyák D., Korsós, Kovacsics 2, Heidi Löke 5, Orbán 4, Rédei-Soós, Sirián, Tervel
hetesek: 1/0, illetve 5/4
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Több szempontból is nehéz mérkőzés várt a Larvikra és a Győrre a Bajnokok Ligája-középdöntő második fordulójában. Egyrészt mindkét fél gyengébben nyitotta a BL középszakaszát, az ETO ugyanis meglepetésre nem bírt hazai pályán a Buducnost Podgoricával (23-23), míg a Larvik egész nagy verést kapott a pénzügyi gondokkal küzdő Krim Ljubljanától (18-24).

Ami feltétlen az ETO mellett szólt, hogy utoljára 2012. március 10-én kapott ki a norvégoktól, akkor Larvikban 32-25-re a hazaiak győztek. Azóta négy meccsen is négy magyar siker született: tavaly a larviki középdöntő-mérkőzésen 24-18-re, Győrben 30-24-re nyert, majd a finálé norvégiai meccsén 24-21-re, a veszprémi visszavágón 23-22-re győzött.

Másrészt a meccs hangulatát belengte a gyász is, hiszen a vasárnap elhunyt Karl Erik Böhn mindkét klubnál dolgozott edzőként, így a Larvik Arena egyfajta megemlékezés színhelye is volt.

A győri szurkolók a mérkőzés előtt ellátogattak a női válogatott szövetségi kapitányának sandefjordi házához, ahol gyertyákat gyújtottak, majd a Nettavisen.no beszámolója alapján a mérkőzés előtt átadták a Böhn családnak a magyarországi szurkolóktól érkezett relikviákat, sálakat és mezeket.

"Szerencsések vagyunk, hogy ilyen sokan támogatnak minket" - idézte a norvég sajtó Böhn nővérét, Vigdist. „Megérintette a szívünket, hogy a szurkolók eljöttek, és gyertyát gyújtottak, amelyek még mindig égnek.”

Karl Erik Böhnre emlékeztek sandefjordi házánál Forrás: Kiss Eszti/Facebook

A mérkőzést a Larvik kezdte jobban, de egy 3-0-s szériát követően az ETO gyorsan megfordította az állást, és a döntetlen közeli állapotot egy utolsó öt percben produkált 5-1-es szériával megnyugtató félidei előnnyé változtatta (13-18).

Pedig akadtak problémák, a védekezés se volt az igazi, hiszen a jobb oldalról Riegelhuth és Nora Mörk is megszórta a címvédőt, és Lunde se brillírozott a kapuban.

Fordulás után ugyanaz a forgatókönyv következett, három Larvik-góllal ugyan feljöttek a hazaiak 16-18-ra, de innen fikarcnyi esélyük sem maradt. 16-18-ról pillanatok alatt 16-24 lett az állás, Lunde feljavult, és miután a hazaiak felállt fal ellen teljesen tehetetlenek voltak, már a kiütéses győzelem se tűnt elérhetetlennek.

Hogy a Larvik gyengén játszott, arra tökéletes példa volt az utolsó majdnem 14 perc. Ezalatt az ETO csupán kétszer talált be, tizenkét percen át gólképtelen volt, hihetetlen mennyiségű ziccert elrontott, de így is könnyedén aratott 29-23-as sikert.

A csapat legközelebb jövő vasárnap lép pályára, amikor a Ljubljanát fogadja.