Vágólapra másolva!
Számos változás történt a magyar utánpótlás-válogatottaknál - írja a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja.

Mészöly Géza és Pisont István szövetségi edzők mellé Belvon Attila, a többéves utánpótlásedzői tapasztalattal és Pro Licence-es végzettséggel is rendelkező szakember csatlakozott, aki az U17-es és U16-os válogatottakkal foglalkozik majd. Az utánpótlás-korosztályok vezető kapusedzője a továbbiakban Andrusch József, a korábbi válogatott kapus lesz, A-licence-es edzői végzettséggel. Andrusch emellett az edzőképzésen belül a kapusedzők képzéséért is felel a jövőben.

A felnőtt A-válogatott munkájában mostantól pályaedzőként részt vesz Pető Zoltán, volt válogatott labdarúgó, A-licence-es edző. Pető emellett az U21-es pályaedzői feladatát is ellátja majd.

Az U21-es válogatott március 5-én, Skóciában játszik felkészülési mérkőzést, a csapatnak tavasszal ez az egy találkozója lesz, részben ezért is, a csapat vezetőedzőjét az MLSZ később fogja kinevezni. Ezen a találkozón Csábi József irányítja megbízott vezetőedzőként a csapatot, a pályaedző Pető Zoltán, a kapusedző Hámori István lesz. A találkozóra készülő keretet Pintér Attila szövetségi kapitány jelölte ki, Róth Antal korábbi szövetségi edzővel és Csábi Józseffel történt egyeztetést követően.

Az MLSZ januárban úgy döntött, hogy egy korosztályt kivéve (U19) az utánpótlásszakág teljes személyi állományát megújítja. A vezetés akkor felmentette Nyilasi Tibor sportigazgatót, Róth Antalt, továbbá kezdeményezte Both József szakmai-képzési igazgató, valamint a férfi utánpótlás-szakág összes szövetségi edzőjének felmentését.

Két nappal ezelőtt Varga Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtóirodájának munkatársa az Origónak azt válaszolta, hogy súlyos szakmai hiba volna egy-egy számunkra kedvezőtlen (vagy éppen kedvező) eredményt hozó mérkőzést követően kapkodó, átgondolatlan döntéseket hozni - utalva arra, hogy az U17-es csapat 6-0-ra kikapott Olaszországtól.

"Könnyen belátható, hogy a magyar futball problémáit csak rendszer szemlélettel szabad és lehet kezelni, semmi esetre sem indulatból vagy hirtelen ötlettől vezérelt döntésekkel. Az ilyen és ehhez hasonló eredmények éppen arra hívják fel a figyelmet, hogy kapkodás nélkül, körültekintően kell eljárni az utánpótlás-nevelés területén bármilyen intézkedés, változtatás mellet is születik döntés" - nyilatkozta kedden Varga Sándor.