Vágólapra másolva!
Harmadosztályú csapat is döntőért játszhat az FA-kupában, miután a Sheffield United 2-0-ra verte a Charltont. A Manchester City nem tudott revánsot venni a tavaly elbukott fináléért, ezúttal már a negyeddöntőben kikapott a másodosztályú Wigantől.

A Sheffield nem tisztelte a nagyobb nevű ellenfeleket, a harmadik körben az élvonalbeli Aston Villát, a negyedikben a szintén Premier Leauge-ben érdekelt Fulhamet, az ötödikben pedig a másodosztályú Nottinghamet ejtette ki.

A negyeddöntőben megint egy Championship-csapat következett, az utolsó helyen álló Charlton, amely ráfázott arra, hogy Harriott hat méterről nem bírt gólt lőni. A Sheffield a második félidő közepén két percen belül kétszer is lecsapott, előbb Flynn emelte át a kapust egy baloldali beadás után, majd Brayford megpattanó lövése csapta be a kapust. A Sheffield 2003 után először jutott be a kupában a legjobb négybe, ahol utoljára 2001-ben volt harmadosztályú csapat, akkor a Wycombe Wanderers.

A Hull 1930 óta várt arra, hogy ismét elődöntőbe jusson, és most végre sikerült. A Sunderland ellen még az is belefért, hogy az első félidőben Aluko tizenegyesét Ustari kivédte. A második félidőben a belső védő Davies egy szabadrúgásnál túlugrotta O'Shea-t, és a fejese a bal felsőben kötött ki. Négy perccel később Meyler kitartása ért gólt, egy elveszettnek tűnő labdát szerzett meg, majd végignyargalt a térfélen, és a bal alsóba gurított.

A korábbi Sunderland-játékos gólöröm gyanánt lefejelte a szögletzászlót, ami egyértelmű utalás volt a Newcastle elleni incidensre, amikor a Szarkák edzője, Alan Pardew lefejelte.


A Sunderland szétesett, és ezt legjobban a csapatkapitány Cattermole megmozdulása mutatta meg, aki a saját térfele közepéről akart hazaadni, amivel Fryattnek adott gólpasszt, aki egy az egyben nem hibázta el a ziccert.

FA-kupa, negyeddöntő:
Sheffield United (III. osztályú) - Charlton (II.) 2-0 (0-0)
gól: Flynn (66.), Brayford (67.)

Hull City - Sunderland 3-0 (0-0)
gól: Davies (68.), Meyler (72.), Fryatt (76.)

Manchester City - Wigan (II.) 1-2 (0-1)
gól: Nasri (69.), illetve Gómez (27., büntetőből), Perch (47.)