Vágólapra másolva!
A címvédő és listavezető Juventus egygólos győzelmet aratott a vendég Fiorentina felett az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának egyik rangadóján. A Napoli 1-0-ra verte, és három pontra megközelítette a 2. helyezett AS Romát. A Sampdoria 0-2-es félidő után 4-2-re verte a Livornót, a Lazio otthon kapott ki az Atalantától.

A Juventus és a Fiorentina másfél héten belül háromszor is találkozik egymással, mert a bajnoki után az Európa Ligában a nyolcaddöntőben döntik el, ki jusson tovább. A Fiorentina az egyetlen csapat, amely elmondhatta magáról, hogy legyőzte a Juvét, ősszel hiába vezettek 2-0-ra Conte fiai, a Violák a szünet után 4-2-re fordítottak.

A mostani meccsen ugyanúgy a Juve dominált, mint ősszel az első félidőben, egymás után dolgozta ki a lehetőséget a hazai csapat. Tévez kétszer is ígéretesen indult meg, de a lövést mindkétszer elrontotta, akárcsak Lichtsteiner, aki nagy helyzetben méterekkel lőtt mellé ballal.

Az első nagy védést a félidő felénél kellett bemutatnia Netónak, a Fiorentina kapusának, amikor szépen leért Asamoah lövésére. A 42. percben azonban már Neto sem tudott segíteni, Asamoah három védő között csinált meg egy sarokkal behúzós cselt, majd jobbal gyönyörű gólt lőtt, és még a kapufa is besegített neki.


A második félidő vendéggóllal indult, de Diakité lesről talált be, így maradt az 1-0. Amely 2-0-ra változhatott volna, Tévez azonban ziccerben rosszul tette vissza a labdát a középen érkező társnak. A második félidőben sokkal bátrabban játszott a Fiorentina, Gomez fejese azonban, ha nem is sokkal, de elkerülte a bal sarkot, Mateos fejese pedig a lécen csattant. A Juve immáron húsz forduló óta veretlen a bajnokságban.

A bajnokság élcsoportja

1. Juventus 72 pont
2. Roma 58
3. Napoli 55
4. Fiorentina 45
5. Inter 44
6. Parma 43

A Roma és a Parma egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A 2013-14-es idényben negyedszer találkozott egymással a Napoli és az AS Roma együttese, és a hagyományoknak megfelelően ismét a hazaiak győztek. A bajnokságban a Roma Miralem Pjanic duplájával 2-0-ra nyert októberben, majd a februári kupacsatában a hazai 3-2-es előny kevésnek bizonyult, a Napoli ugyanis José Callejón, Gonzalo Higuaín és Jorginho góljaival 3-0-ra nyerte a visszavágót.

Rudi Garcia, a második helyen álló vendégek vezetőedzője azt mondta a mérkőzés előtt, hogy ha sikerülne nyerni, akkor a kilencpontos előny már elegendő lenne az ezüstéremhez, és a Napoli nem érné utol csapatát.

Rafa Benítez együttese viszont éppen amiatt szeretett volna három pontot szerezni, hogy a Juventus óriási fölénye ellenére legyen még izgulnivaló az élmezőnyben. Az első félidőben Gervinho és Reina párharcait élvezhette a közönség, de a vendégek elefántcsontparti csatára nem tudott túljárni a kapus eszén.

Fordulás után pedig a Napoli támadója, Callejón veszélyeztetett, de De Sanctis óriásit védett. Úgy tűnt, nem születik gól, ám a 81. percben Gulam beadását Callejón az ötösről a bal felsőbe fejelte. A Napoli 1-0-s győzelmével három pontra megközelítette az AS Romát.

Serie A, 27. forduló:
Juventus - Fiorentina 1-0 (1-0)
gól: Asamoah (42.)

Napoli - AS Roma 1-0 (0-0)
gól: Callejón (81.)

Bologna - Sassuolo 0-0

Chievo - Genoa 2-1 (1-0)
gól: Paloschi (5., 90., mindkettőt büntetőből9, illetve Gilardino (88.)

Inter - Torino 1-0 (1-0)
gól: Palacio (30.)

Lazio - Atalanta 0-1 (0-0)
gól: Moralez (60.)
piros lap: Candreva (64., Lazio)

Parma - Verona 2-0 (1-0)
gól: Biabiany (20.), Schelotto (90.)

Sampdoria - Livorno 4-2 (0-2)
gól: Krsticic (49.), Ceccherini (53., öngól), Okaka (68.), Gabbiadini (75.), illetve Mbaye (19., 27.)