Vágólapra másolva!
Az 1-1-es döntetlenre végződött törökországi mérkőzés után a Chelsea várhatja előnyösebb helyzetből a Galatasaray elleni BL-visszavágót. A törököknél azonban ott van Didier Drogba, aki korábbi Chelsea-ikonként sokat tehet azért, hogy a Galata elkaszálja az angolokat. A nyolcaddöntő keddi visszavágóját nemcsak a tévében, hanem élő streamen is követheti az Origón.

Didier Drogba nyolc szezont húzott le a Chelsea-nél, ez idő alatt nyert Bajnokok Ligáját - a Bayern ellen döntőben az egyenlítő gólt ő fejelte, majd a mindent eldöntő tizenegyest ő értékesítette -, három angol bajnoki címet, négy FA-kupát, valamint két-két Ligakupát és angol Szuperkupát. Az elefántcsontparti csatár kedd este ellenfélként tér vissza a Stamford Bridge-re, és nem is tagadja, hogy egyelőre nem tudja, hogy fog reagálni a helyzetre.

"Vegyes érzéseim vannak. Egyrészt örültem annak, hogy a régi csapatom ellen játszom, hogy találkozhatom a barátokkal, ugyanakkor ez egy nagyon különleges helyzet, és fogalmam sincs, milyen reakciót vált ki belőlem a fogadtatás, egy kicsit aggódom is. Abban azért majdnem biztos vagyok, hogy a Chelsea-drukkerek kedvesen fogadnak majd, jó lesz őket újra látni, már nagyon várom " - nyilatkozta Drogba, akit Mourinho vitt a Chelsea-hez. A csatár azt mondta korábbi edzőjéről, ő tette Európa egyik legjobb játékosává, és olyan erős a kötelék közöttük, hogy akár a világ végére is elmenne Mourinhóért.

Drogbának nem kell nindzsának öltöznie, a Chelsea-drukkerek biztos, hogy szeretettel fogadják majd Forrás: AFP/Ozan Kose

A két csapat korábban egyszer találkozott a BL-ben, az 1999/2000-es sorozat csoportkörében a Chelsea otthon 1-0-ra, Isztambulban 5-0-ra győzött. A törökök nyolc alkalommal jártak Angliában nemzetközi kupameccsen, és csak három döntetlenre futotta,k a másik öt alkalommal lógó orral kulloghattak haza. A mostani szezonban a Galata tizenkilenc mérkőzést játszott idegenben, és ezek közül csak négyet nyert meg, bár az is igaz, hogy akár egy 2-2-es döntetlennel is meglehet a továbbjutás.

Az a statisztika sem a törökök esélyeit növeli, hogy a Chelsea az egyenes kieséses szakaszban a legutóbbi hét hazai meccséből hatot megnyert, és a Premier League-ben José Mourinho csapata kapta a legkevesebb gólt, huszonhármat harminc forduló alatt. A 16-ba jutott négy angol csapat közül kettő, az Arsenal és a Manchester City már kiesett, a Manchester United kétgólos hátrányból próbál visszajönni az Olimpiakosz ellen, úgyhogy könnyen előfordulhat, hogy a Chelsea menti meg a Premier League becsületét.

Eltiltott egyik csapatban sincs, több játékos szereplése azonban kérdéses, az angoloknál Ashley Cole térd-, Fernando Torres és David Luiz lágyéksérüléssel bajlódik, míg a Galatánál az első meccsen az egyenlítőgólt szerző Aurelien Chedjou (lágyék), Gökhan Zan (térd), Hakan Balta (comb) és Hamit Altintop (hát) vár arra, hogy az orvos engedélyezze a pályára lépést.

A Chelsea-Galatasaray mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.