Vágólapra másolva!
Ügyészségi indítványra hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a Soproni Járásbíróság a 45 éves H. Antalt, a Soproni FAC női focicsapatának edzőjét, akit fiatalkorú lány sérelmére elkövetett szexuális bűntettel gyanúsítanak. 

Miként arról korábban beszámoltunk, H. Antalnak másfél éven belül másodszor kell szexuális zaklatással kapcsolatos vádakkal szembenéznie, 2012 augusztusában egy 16 éves lány sérelmére elkövetett nemi erőszakkal vádolták, de akkor a bíróság bizonyíték hiányában ejtette az ügyet.

2014. március 14-én a rendőrség szexuális kényszerítés megalapozott gyanújával őrizetbe vette, és kezdeményezte az előzetes letartóztatásba helyezését. A vád szerint H. egy edzés után fogdosta a kislányt, és telefonon arra kérte, menjen fel hozzá, és „legyen rajta szép bugyi”. A soproni edző a lány családjának régi barátja, kétéves kora óta ismeri a kislányt.

„A család vakon hitt az edzőben, annál is inkább, mivel a kislányt kétéves kora ismerte, és a família jó barátja volt. Összejártak, megtörtént, hogy együtt mentek nyaralni is. Úgy érzik, visszaélt a jóindulatukkal és a kislány bizalmával is, aki hitt az edzőjében, abban az emberben, aki – híradásokból tudjuk – korábban is keveredett már gyanúba hasonló eset miatt. Súlyosbítja az ügyet, hogy edzői mivoltában – az edzések ideje alatt – saját felügyeletére volt bízva a tinédzser lány" – nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Koszorú István jogi képviselő.

Ha a gyanú beigazolódik, a bíróság kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel sújthatja a soproni edzőt. A Kisalföld megkereste H. ügyvédjét, aki ügyfele kérésére elzárkózott a nyilatkozattól.