Vágólapra másolva!
Andrea Pirlo egy héten belül másodszor döntött el fontos meccset egy-egy szabadrúgásával, a Fiorentina elleni ráadásul továbbjutást ért az Európa Ligában. Pirlónak még arra is maradt energiája, hogy a csodaszép szabadrúgás előtt húzza egy kicsit egykori csapattársát, Massimo Ambrosinit. 

Nehéz elhinni Andrea Pirlóról, aki folyamatosan úgy néz ki, mint aki öt perce ébredt fel, hogy igazi hangulatfelelős az öltözőben. A Juve-játékosok állítják, minden poén és szívatás értelmi szerzője a középpályás, aki a Fiorentina elleni Európa Liga-nyolcaddöntő visszavágóján sem fogta vissza magát.

A firenzei EL-visszavágó 71. percében, 0-0-s (összesítésben 1-1-es) állásnál a Juventus szabadrúgáshoz jutott a Fiorentina tizenhatosának előteréből. A hétvégi bajnoki mérkőzésen, a Genoa ellen Pirlo ennél nehezebb helyről tekerte be a Juve győztes gólját, nem csoda, hogy a hazaiakon komoly izgalom vett erőt, amikor Pirlo letette a labdát.

Hogy erre ráerősítsen, Pirlo – egy Costacurtának küldött SMS tanúsága szerint – a szabadrúgás elvégzése előtt odaszólt egykori csapattársának, Massimo Ambrosininek: „Nyugi, ezt a hálóból szeditek ki!”. És tényleg.

A Juventus Pirlo góljának köszönhetően bejutott az Európa Liga legjobb nyolc csapata közé, ahol a francia Lyonnal találkozik. A sorozat döntőjét idén Torinóban, a Juventus stadionjában rendezik.