A Chelsea megtiltotta a Vitesse-nek, hogy bajnok legyen?

170562968
Chelsea's Cameroonian forward Samuel Eto'o (L) smiles after falling in West Ham United's goal area during the English Premier League football match between Chelsea and West Ham United at Stamford Bridge in London on January 29, 2014. The match ended in a goal-less draw. AFP PHOTO/CARL COURT- RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A Vitesse Arnhem korábbi vezetői azzal vádolják a klubot pénzügyileg támogató londoni Chelsea-t, hogy befolyásolja a holland labdarúgó-bajnokság végkimenetelét.

Merab Jordania, a holland klub volt grúz elnöke azt állította a De Telegraaf című napilapnak: a Chelsea vezetősége megtiltotta a Vitesse-nek, hogy bajnok legyen. A korábbi tulajdonos, klubvezető emlékeztetett arra, hogy az európai szövetség (UEFA) nem engedi egyazon nemzetközi kupában indulni az olyan csapatokat, amelyeknek a finanszírozása összekapcsolódik.

"Arnhemben gyakorlatilag a Chelsea parancsol" - licitált rá Jordaniára a klub volt technikai igazgatója, Ted van Leeuwen az ANP holland hírügynökségnek nyilatkozva. " bértömeg egy részét a Vitesse-nél a Chelsea állja, emellett fiatal játékosokat ad kölcsönbe. A Chelsea-nek az a fontos, hogy ezek a játékosok előrelépjenek, nem pedig az, hogy a Vitesse bajnok legyen" - tette hozzá.

Forrás: AFP/Carl Court

A mostani idényben Lucas Piazon, Bertrand Traore, Patrick van Aanholt és Christian Atsu futballozik jelenleg is a Vitesse-ben a Chelsea kölcsönjátékosaként, Gael Kakuta és Sam Hutchinson pedig januárig tette ugyanezt.

A Vitesse sokáig tartotta a lépést az Ajax Amsterdammal, az utóbbi tizenegy bajnoki mérkőzéséből azonban csak hármat nyert meg. Ezzel 12 pontos hátrányba került az éllovassal szemben, így a negyedik helyen áll.

A holland klub - melynek jelenlegi tulajdonosa Alekszandr Csigirinszkij orosz üzletember, aki kapcsolatban áll a Chelsea orosz főnökével, Roman Abramoviccsal - "irigység diktálta hazugságoknak" minősítette Merab Jordania kijelentéseit.

Ezzel együtt a holland szövetség azt írta a honlapján, hogy "szeretne világosan látni Jordania úr állításait illetően".