Dzsudzsák: Egy igazi futballbeteg fanatikus volt

Dzsudzsák Balázs magyar labdarúgó, Dinamo Moszkva
1067468 Russia, Moscow. 03/16/2012 From left: Zenit midfielder Sergei Semak, Dynamo midfielder Balazs Dzsudzsak and Dynamo goalkeeper Roman Berezovsky in the Russian Football Premier League's 35th tour match FC Dynamo Moscow vs. FC Zenit St. Petersburg. Vladimir Fedorenko/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs sajnálja, hogy távozik a Dinamo Moszkvától Dan Petrescu vezetőedző, akivel a tökutolsó Anzsi elleni 4-0-s vereség után bontotta fel a szerződését a negyedik helyen álló orosz klub. A balszélső nagyon örül annak, hogy Debrecenben Magyarország első európai szintű stadionjában futballozhat a válogatott Dánia ellen.

"Ma jelentették be a hírt edzés előtt, de már lehetett érezni a meccs után, sőt korábban is lehetett hallani, hogy nem annyira biztos a helye" - nyilatkozta Dzsudzsák Balázs az Origónak. A 27 éves szélső szerint az eredménytelenséggel indokolták a menesztését, mivel a csapat a CSZKA elleni jó kezdés után nem tudta tartani a szintet.

Pedig a számok alapján Dan Petrescu nem volt eredménytelen, hiszen a meccsek 53 százalékán győzelemre vezette csapatát, amivel az utóbbi 46 év második legjobb Dinamo-edzőjének számít. Nála jobb pontátlagot csak Adamasz Gologyec ért el a klub élén 1995 és 1998 között.

Forrás: AFP/RIA Novosti/Vladimir Fedorenko

"Elbúcsúzott a csapattól, és picit megremegett a hangja, sajnálom, mert abszolút jó kapcsolatban voltunk már az első perctől kezdve, mindig játszottam nála. Ő egy igazi futballbeteg fanatikus, aki csak a focival foglalkozik" - folytatta Dzsudzsák.

A Dinamo jelenleg az Európa Liga-indulást érő negyedik helyen áll, a BL-selejtező pozíciót jelentő második helyezett Zenit mögött hét ponttal van lemaradva hat körrel a vége előtt. A harmadik CSZKA három ponttal áll jobban a Dinamónál. "Mindenféleképpen az első háromban szeretnénk befejezni a szezont, amire minden esélyünk megvan, remélem, hogy képesek is leszünk rá. Legrosszabb esetben az Európa Ligában indulhatunk."

"Úgy érzem magam, ahogyan egy ilyen csúnya vereség után lehet. Apróbb dolgoktól eltekintve, mint ez a mai nap, hál' istennek jól vagyok, de azt hiszem, amint meglesz az új edző, már egy másik irányvonala lesz a csapatnak, és senki nem fog pletykálni esetleges távozásról, mi a szezon végére, a hátralévő hat meccsre koncentrálunk maximálisan" - fogalmazott Dzsudzsák.

A középpályás nyilatkozata után nem sokkal ki is nevezték a Dinamo új edzőjét: Petrescut az 50 éves Csercseszov korábbi válogatott kapus váltja, aki eddig az Amkar Perm vezetőedzője volt.

Az 59-szeres válogatott szélső több dolog miatt is várja a dánok elleni, május 22-ei barátságos meccset. "Nagy dolognak tartom, hogy Magyarország első komoly európai szintű stadionjában, ráadásul pont Debrecenben játszhatunk egy nagyon jó dán csapat ellen" - mondta a 27 éves játékos, aki 2004 és 2008 között a DVSC-ben futballozott.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Pintér Attila számára Dzsudzsák szerint nagyon fontos a felkészültség, a szövetségi kapitány szeretné tökéletesen megismerni a csapatot, majd átadni az elképzelését. "Rengeteg idő fektettünk arra, hogy a csapat azt a szisztémát gyakorolja, amit a jövőben szeretne játszani."

A magyar-finn (1-2) barátságost így látta: "Volt sok hiba az első meccsen, de azt hiszem, három nap alatt nem lehet a rendszert azonnal tökéletesen kivitelezni, arról nem beszélve, hogy szinte alig volt valaki, aki játszott volna előtte tétmeccset. Nem voltunk frissek és nem tudtunk a finnek fölé kerekedni egy az egyben. De biztos vagyok a jobb, sikeresebb folytatásban."