Vágólapra másolva!
A Bundesliga 30. fordulójában a Borussia Dortmund nagyon simán, 3-0-ra verte idegenben a Bayern Münchent. Avégeredmény jól tükrözi a meccs képét, a bajorok talán a szezon leggyengébb teljesítményét mutatták, a BVB viszont hozta a Real ellen is látott játékát. 

Pepp Guardiola, a Bayern München edzője a Bundesliga-rangadó előtti nyilatkozatában a világ legveszélyesebben kontrázó csapatának nevezte a Borussia Dortmundot, a két csapat összecsapása pedig igazolta, hogy nem túlzott.


A Bayern körülményesen és sokszor pontatlanul futballozott, az agresszív letámadással nyitó Dortmund többször már a saját térfelén megzavarta az ellenfelet, de legkésőbb a középpályán rendre megállították a bajorokat. Szembetűnő volt a két csapat közti mentális különbség is: a Bayenből szinte senkit nem lehet kiemelni, míg a Dortmundban Reus, Sahin és Mhitarjan is parádésan játszott. Csapatként is sokkal egységesebbek, éhesebbek voltak a vendégek: a BVB-nak 58 szerelési kísérlete volt a meccsen, ebből 25 volt sikeres - a Bayernnek ennyi próbálkozása volt összesen.


A Dortmund szerelési kísérletei: zölddel a sikeres, sárgával a sikertelen próbálkozások Forrás: FFT


A megszerzett labdákkal gyors, egyérintős kontrákat vezetett a Dortmund, sokkal több helyzetet alakítottak ki, mint a hazaiak, és végig érezhető volt, hogy a vendégek dominálják a meccset. Ez nem is tetszett a Bayern-játékosoknak, a meccs végén Rafinha el is veszítette a fejét, arcon ütötte Mhitarjant, emiatt a 90. percben kiállították, de ez már semmit sem számított, mint ahogy Mandzukic lesről elért gólja sem.

Győzelmével a Dortmund őrzi a második helyét, előnye három pont a Schalkéval szemben.

Bundesliga, 30. forduló
Bayern München–Dortmund 0-3 (Mhitarjan 20., Reus 49., Hofmann 56.)
Gólok:

0-1: Mhitarjan

0-2: Reus

0-3: Hofmann



További eredmények:

Freiburg - Eintracht Braunschweig 2-0 (1-0)
gól: Vrancic (8., öngól), Schuster (48.)

Hannover - Hamburger SV 2-1 (1-0)
gól: Stindl (9.), Ya Konan (86.), illetve Calhanoglu (48.)

Mainz 05 - Werder Bremen 3-0 (3-0)
gól: Petersen (5., öngól), Moritz (16.), Malli (39.)

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1-1 (0-1)
gól: Arango (89.), illetve Didavi (12.)

VfL Wolfsburg - 1. FC Nürnberg 4-1 (2-1)
gól: Olic (19.), Perisic (22., 82.), Junior Malanda (69.), illetve Feulner (8.)