Vágólapra másolva!
A Barcelona után a Manchester City és a Paris Saint-Germain is súlyos pénzbírságra számíthat, illetve az UEFA ki is zárhatja a csapatokat az átigazolásokból.

Az angol Telegraph úgy tudja, hogy a pénzügyi fair-play szabályainak megszegése miatt a milliárdos Manszur bin Zajed al Nahjan sejk által néhány éve felvásárolt Manchester City büntetésre számíthat. A lap szerint hasonló sors várhat az ugyancsak arab tulajdonban lévő francia PSG-re is.

Az UEFA szerint mindkét klub megszegte a pénzügyi fai play szabályait (ennek lényege nagyon leegyszerűsítve, hogy a klubok nem költhetnek többet a bevételeiknél). A büntetés súlyos pénzbírság és akár az átigazolási piacról való időleges kitiltás is lehet, a Telegraph szerint a Bajnokok Ligájából való kizárás nem várható.

A szervezet pénzügyi bizottsága kedden és szerdán is tanácskozik majd, hogy meghozza első ítéleteit a két klub ügyében. Amennyiben a következő 48 órában a klubok nem tudnak új bizonyítékokat felmutatni, amelyekkel igazolják, hogy betartották a szabályokat, az UEFA bizonyosan elmarasztalja majd őket.

A FIFA nemrég a Barcelonát is súlyos büntetéssel sújtotta, első fokon két átigazolási szezonra megtiltotta a klubnak, hogy új játékosokat igazoljon. Ennek azonban más volt az oka, a Barca a fiatal játékosok szerződtetésének szabályait sértette meg az európai szövetség szerint

A PSG-n és a Manchester Cityn keresztül az UEFA vélhetően szeretne példát statuálni, hogy a többi klubot elrettentse az irreális gazdálkodástól – a beszámolók szerint összesen közel húsz klub lehet az UEFA látókörében.