Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb bajban van a korábban már utcahosszal vezető Debrecen labdarúgócsapata. Kondás Elemér együttese zsinórban harmadik meccsén maradt nyeretlen, ezúttal Pakson végzett gól nélküli döntetlenre. A Győri ETO viszont már hat bajnoki óta veretlen, és a Pápán elért 2-1-es sikere azt jelenti, hogy már csak három pontra van az éllovas Loki mögött.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
MVM Paks - DVSC-TEVA 0-0
Paks, 1000 néző, v.: Szabó Zs.
Paks: Molnár P. - Heffler T., Fiola, Kovács G., Szabó J. - Bori (Lázok, 63.), Windecker, Bartha, Kecskés, Könyves - Simon A. (Tököli, 63.)
Debrecen: Novakovic - Lázár P. (Morozov, 68.), Máté P., Brkovic, Korhut - Bódi, Mihelic, Tisza (Kulcsár T., 54.), Zsidai - Volas, Seydi (Sidibe, 54.)
sárga lap: Bori (60.), illetve Seydi (16.), Brkovic (31.)

Az első félidőben jóval többet birtokolták a labdát a debreceniek, a nagyobb gólszerzési lehetőségek mégis a paksiak előtt adódtak, előnybe azonban egyik félnek sem sikerült kerülnie. A szünet után mindent elkövettek a gólért vendégek, de nem tudták bevenni Molnár kapuját, s miután a szórványos hazai támadások is eredménytelenek maradtak, meglepetésre pontosztozkodás lett a vége. A hazai együttes nyeretlenségi szériája már 18 meccses.

Szűcs bravúrjai nem értek pontot

Eredmény:
Lombard Pápa Termál FC-Győri ETO FC 1-2 (0-2)
Pápa, 2000 néző, v.: Iványi
Lombard Pápa Termál FC: Szűcs L. - Tóth G., Struhár, Présinger (Király, 62.), Németh M. - Griffiths (Kulcsár K., 25.), Csizmadia, Sekour, Nagy T., Arsic - Maric (Eszlátyi, 72.)
Győri ETO FC: Kamenár - Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar - Kalmár (Trajkovic, 59.), Kamber, Strestík (Andric, 72.), Pátkai - Rudolf (Kronaveter, 80.), Varga R.
gól: Eszlátyi (81.), illetve Kamber (40.), Strestík (45.)
sárga lap: Tóth G. (32.), Sekour (64.), Struhár (87.), illetve Strestík (57.), Trajkovic (69.), Kamenár (86.)

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, de aztán a Győr fokozatosan átvette a játék irányítását. A félidő végén a vendégek két gólt szerezve jelentős előnyre tettek szert, amely akár nagyobb is lehetett volna, ha Szűcs Lajos nem véd néhányszor bravúrosan. A folytatásban sokáig változatlan maradt az eredmény, ugyanis a Pápa nem tudott mit kezdeni a visszahúzódott Győrrel. Ahogy közeledett a meccs vége, úgy futballozott egyre nagyobb fölényben a hazai csapat, amely tíz perccel a vége előtt ugyan szépített, de az egyenlítés már nem jött össze a hátralévő időben.

Zé Luis elintézte az Újpestet

Három, nyeretlenül megvívott mérkőzés után gyűjtötte be ismét a három pontot a Videoton, az Újpest vendégeként győzött egy góllal. A fővárosi együttes sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzésén nem tudott nyerni.

Eredmény:
Újpest FV - Videoton 1-2 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2100 néző, v.: Erdős
Újpest: Dmitrovic - Nagy, Heris, Litauszki, Ngawa - Suljic, Vasiljevic, Kosovic (Kabát, 57.), Stankovic (Zamostny, 76.), Balogh B. - Lázár (Simon, 57.)
Videoton: Calatayud - Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira - Álvarez (Nildo, 87.), Sándor, Vítor Gomes, Haraszti (Paraiba, 82.) - Nikolics, Zé Luis (Kovács, 76.)
gól: Kabát (81.), illetve Zé Luis (58., 60.)
sárga lap: Nagy (69.), illetve Brachi (62.), Álvarez (71.), Sándor (90.)

Mozgékony futballal, három helyzettel kezdte a mérkőzést a Videoton, azután jórészt a mezőnyben folyt a játék. Az Újpest nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani az első félidőben, csak az utolsó percekben jutott el néhányszor a székesfehérváriak kapujáig. Fordulás után megint a Videoton kezdeményezett, egymás után vezette támadásait, az Újpest képtelen volt kibontakozni. Ezen a helyzeten igyekezett kettős cserével változtatni a hazaiak trénere, néhány perccel később azonban már két góllal vezetett a fehérvári gárda. A hajrához közeledve váratlanul szépített az Újpest, majd nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de nem sikerült újabb helyzetet kialakítania.

Az MTK beleszaladt

Eredmény:
KTE-Phoenix Mecano - MTK Budapest 3-0 (2-0)
Kecskemét, 2120 néző, v.: Andó-Szabó
Kecskemét: Poleksic – Póti, Karan, Varga, Forró – Eninful (Patvaros 17.), Vukasovic, Savic (Pekár 58.), Gréczi – Simon (Pavicevic 74.), Szécsi
MTK: Hegedűs – Nagy, Kálnoki, Rodenbücher (Vass Á. a szünetben), Fejes – Kanta, Vukmir, Pölöskei – Vass P. (Eppel 82.), Torghelle, Horváth (Ladányi 63.)
gól: Simon A. (13.), Savic (29.), Pavicevic (92.)
sárga lap: Vukasovic (5.), Póti (31.), Patvaros (55.), illetve Vukmir (25.), Kálnoki (62.) Vass Á. (71.), Pölöskei (90.)

A mérkőzést határozottabban kezdő hazai csapat az első negyedórában egy szép támadás után megszerezte a vezetést. A Kecskemét továbbra is támadásban maradt, és Savic egyéni akció után kapura lőtt, a labda a későn vetődő Hegedűs alatt a hosszú sarokban kötött ki. A második félidőben az MTK került mezőnyfölénybe, a házigazdák a kapujuk elé tömörültek, és csak a védekezéssel törődtek. A mérkőzés végén már mindenki a bírói sípszót várta, amikor két MTK-játékos a saját kapuja előtt összeszaladt, a labda Pavicevic elé pattant, akinek gyenge lövése a hálóban kötött ki.

Kink duplázott

Eredmény:
Kaposvári Rákóczi - Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
Kaposvár, 1000 néző, v.: Solymosi
gól: Kink (21., 71., a másodikat 11-esből)
sárga lap: Kink (64.), illetve Fehér (20.), Simon Á. (36.), Halmosi (49.), Tóth P. (63.)
Kaposvár: Antal - Okuka, Bank, Lebbihi, Mulemo - Firtulescu (Addo, 78.), Balázs B. (böjte, 94.), Diallo, Florean, Bőle - Kink (Murai, 90.)
Haladás: Rózsa - Fehér, Guzmics, Tóth P. (Schimmer, 67.), Bosnjak - Nagy G., Simon Á., Iszlai (Medgyes, 73.), Halmosi - Radó, Hrepka (Gyurján, 59.)

Lényegesen aktívabban játszott ellenfelénél a Kaposvár az első félidőben, jó néhány támadását lövéssel fejezte be, míg a Haladás elöl passzív volt, elsősorban a védekezésre összpontosított.

A vendégcsapat a második félidő első felében sem pörgött fel igazán, csak akkor próbált meg többet támadni, amikor már kétgólos hátrányban volt, de nem járt sikerrel.

Vereségével a szombathelyi csapat a harmadikról a negyedik helyre csúszott vissza a tabellán. A Kaposvár november 23. óta először szerzett egynél több gólt bajnoki mérkőzésen.