Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség (LFP) Gazdasági Felügyelő Bizottsága felmentette a Barcelonát a Neymar leigazolása miatt felmerült vádak alól, és kijelentette, a vizsgálat során semmilyen szabálytalanságot nem talált. A Spanyol Legfelső Bíróság vizsgálata még nem zárult le. 

A Barcelona ellen azért indult több vizsgálat is, mert a jelek szerint Neymar átigazolása körül több szabálytalanságot is elkövettek, ezek közül a legsúlyosabb az, hogy adómentesen mintegy 40 millió eurót fizettek ki Neymar édesapjának. A klub állítólag később önkéntes adóvizsgálatot tartott, és felajánlotta, hogy befizet további 13 millió eurót, ha ejtik az ellene felhozott vádakat – ezt az értesülést hevesen tagadta a Barca.

A Barcelona honlapján megjelent közlemény szerint az LFP az átigazolás teljes dokumentációját átvizsgálta, és mindent rendben talált.

„Az LFP Gazdasági Felügyelő Bizottsága februárban minden hivatalos iratot bekért, és a vizsgálat után azt tudatta klubunkkal, hogy nem talált semmi szabályszegésre utaló jelet, ezért a klub ellen folyó eljárást megszüntette. A Barcelona az átláthatóság jegyében továbbra is kész minden kért adatot haladéktalanul a hatóságok részére beszolgáltatni – olvasható a klub közleményében.

A spanyol hatóságok nyomozása azonban tovább tart, különösen az adóhatóság érdeklődik élénken a Neymar-transzfer iránt, hiszen még mindig nem lehet pontosan tudni, kinek és mennyit fizetett a klub, és milyen jogcímen adott át különböző feleknek jelentős, vélhetően adóköteles összegeket.