Vágólapra másolva!
Miután az Atlético Madriddal szemben a Chelsea hazai pályán esett ki a BL-elődöntőben, Eden Hazard, a csapat támadója kritikus hangnemet ütött meg José Mourinhóval szemben, de a Chelsea menedzserének válasza sem késett sokáig. Mourinho Hazard-t teszi felelőssé az Atlético egyenlító góljáért, és jövőre Diego Costát, az ellenfél legjobb támadóját szeretné megszerezni. 

"A Chelsea nem futballozásra lett felkészítve. Kontrákból jók vagyunk, kicsit hasonlót terveztünk, mint amit a Real Madrid megvalósított Münchenben, de nekünk nem sikerült, ezért estünk ki” – dühöngött a kiesést követően Hazard, a Chelsea bal oldali támadója.

Mourinho persze nem hagyta szó nélkül az esetet, sőt éppen Hazard-t találta meg, mint egyik felelőst.

"Általában a hozzá hasonló játékosok fogalmaznak meg ilyen kritikát. Olyanok, akik nem tudnak megoldani egy olyan helyzetet, mint ami az első bekapott gólunkat előzte meg" – vágott vissza a Chelsea menedzsere, aki el is magyarázta, mire gondol.

"Madridban Willian játszott a bal oldalon, és nagyon jól segítette Ashley Cole védőmunkáját. A Liverpool ellen Schürrle játszott bal oldali támadót, és ő is keményen védekezett az ellenfél szélső játékosai ellen, Glen Johnson felfutásait végig kontrollálta. Hazard viszont nem az a játékos, aki mentálisan készen áll arra, hogy a játékát feláldozza a mögötte játszó balhátvéd érdekében. Ha megnézik az Atlético első gólját, érteni fogják, mire gondolok, és miért tudott kiegyenlíteni az ellenfél. Ez persze nem jelenti azt, hogy szeretném, ha Hazard megváltozna, az viszont biztos, hogy a legmagasabb szinten megbüntetik az ilyen hibákat” – magyarázta Mourinho.

Az ominózus gól



A Chelsea menedzsere a szezon során többször is jelezte, hogy elégedetlen csatárai teljesítményével, így szinte biztosra vehető, hogy a nyáron ezen a poszton fog erősíteni a csapat. A kiszemelt is megvan: éppen Diego Costát, az Atlético középcsatárát szeretné megszerezni Mourinho, ami nem véletlen, hiszen a spanyol már 35 gólnál jár a bajnoki és a BL-meccseket tekintve ebben a szezonban.

Angol lapértesülések szerint a Chelsea már meg is tette 32 millió fontos ajánlatát, és bár az Atlético vonakodik eladni a legjobb támadóját, pénzügyi szempontból kecsegtető az ajánlat. Különösen, ha esetleg Fernando Torrest is bele tudják vonni az üzletbe, aki így visszatérhetne nevelőklubjához.

Diego Costa is elismerte, hogy tud az érdeklődésről, de egyelőre nem foglalt állás a jövőjét illetően.

"Jól érzem magam az Atléticónál, és boldog vagyok Madridban. Hallottam, hogy van érdeklődés irántam, de most csak a bajnokságra és a BL-döntőre szeretnék koncentrálni, mindkét sorozatot meg akarjuk nyerni” – válaszolta Costa a Sky Sports felvetésére.