Vágólapra másolva!
A Sport című spanyol lap azt írja, a Barcelona komoly változtatásokat eszközöl a nyáron, és ebbe az is beletartozik, hogy megválna olyan sztároktól, mint Dani Alves vagy Cesc Fábregas.

A Sport úgy tudja, a Barcelona vezetése eldöntötte, kik azok, akiket megtartanak a mostani keretből, így Piquének, Jordi Albának, Busquetsnek, Iniestának, Messinek, Neymarnak, Montoyának, Bartrának és Xavinak nem kell izgulnia a jövője miatt.

Bár hivatalosan még nem tudni, mi lesz Gerardo Martino edző sorsa, de többször is azt lehetett hallani, hogy az argentin szakember nem tölti ki kétéves szerződését, és a nyáron távozik a klubtól. Ha Martino valóban távozik, akkor új edző után kell nézni, a megoldás pedig a Sport szerint a korábbi Barca-játékos, Luis Enrique lehet, aki jelenleg a Celta Vigót irányítja.

A lap megnevezte azokat a játékosokat is, akiket nem akar mindenáron megtartani a Barca. Víctor Valdés és Puyol távozását már korábban tudni lehetet, de ha igazak a Sport értesülései, akkor a nyáron Dani Alvest, Fábregast, Alexis Sánchezt, Pedrót, Mascheranót, Songot és Adrianót is eladásra kínálja a klub. Mivel mindegyik játékosnak élő szerződése van, a potenciális vevőknek komoly pénzeket kell leszurkolni, de nem valószínű, hogy a Barcelona ragaszkodik a kivásárlási árhoz, amely Fábregas esetében például 200 millió euró.

A Barcelona a BL-ben a negyeddöntőben esett ki, a Király-kupában a döntőben bukott el a Real Madrid ellen, a bajnokságban pedig már csak óriási szerencsével lehet bajnok, így hosszú idő után először fordulhat elő, hogy nem nyer semmit a csapat. A klubot a FIFA előbb kizárta a következő két átigazolási szezonból, de később ezt a büntetést felfüggesztették, így a nyáron igazolhat játékosokat a Barca.