Vágólapra másolva!
Keddtől már Tóth László irányítja a labdarúgó NB I utolsó előtti helyén álló Mezőkövesdet. Hagyaczki József ügyvezető igazgató elmondta, a megállapodás egyelőre a bajnokságból még hátra lévő három meccsre szól az új trénerrel, aki eddig a Haladás II. vezetőedzője és az Illés Utánpótlás Akadémia szakmai igazgatója volt. Edzőt váltott a Pápa is, Tóth Bálint helyére Nagy Mihály került.

A sportvezető szerint a cél a bennmaradás, ami nem reménytelen, mert a fuldokló is belekapaszkodik az utolsó szalmaszálba. Tóth László arról beszélt, hogy egyelőre még tárgyal a leendő segítők személyéről. Hozzátette: jó állapotban van a csapat és nem az edzésprogrammal van baj, most inkább a lelkekre kell hatni, motiválni kell a játékosokat.

"Sok külső körülmény vezetett idáig, ilyen balszerencsés csapatot nem láttam az NB I-ben" - mondta Tóth.

A bennmaradásért küzdő Mezőkövesdre három nehéz mérkőzés vár: hétvégén a Pécshez látogat, majd a dobogóért küzdő Videotont fogadja, végül pedig az aranyéremért harcoló, címvédő Győrhöz utazik. A csapat hátránya öt pont a két közvetlenül előtte, már bennmaradást érő helyen álló Puskás Akadémiával és Pakssal szemben.

Tóth László korábban a Bőcs, majd a Diósgyőr edzője is volt, mielőtt Szombathelyre került. Az élvonalban újonc Mezőkövesd hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Véber Györggyel.

Edzőt váltott a Pápa is, a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Tóth Bálint vezetőedzővel és Doma Ernő pályaedzővel. A bajnokságból hátralévő három fordulóban a jelenleg az utánpótlásért felelős szakmai igazgató, Nagy Mihály irányítja vezetőedzőként a Pápát, segítője pedig Kovács László kapusedző lesz.

Edzőváltások az NB I jelenlegi idényében:
október 23. - Újpest: Marc Leliévre (belga) és Kozma István helyett Nebojsa Vignjevic (szerb)
december 1./18. - Ferencváros: Ricardo Moniz (holland) helyett két mérkőzésre Máté Csaba, majd Thomas Doll (német)
december 19./január 9. - Győr: Pintér Attila helyett Horváth Ferenc
január 7. - Kaposvári Rákóczi: Prukner László helyett Selymes Tibor
január 9. - Paks: Horváth Ferenc helyett Csertői Aurél
április 28. - Budapest Honvéd: Marco Rossi (olasz) helyett Simon Miklós
május 5-6. - Mezőkövesd: Véber György helyett Tóth László
május 6. - Pápa: Tóth Bálint helyett Nagy Mihály