Trágár szidalmakon akadt ki a Vidi tulajdonosa

Diósgyőr, 2014. május 13.
Elöl a kupagyőztes Diósgyőr labdarúgócsapatának edzője, Tomislav Simics a labdarúgó Ligakupa döntőjének végén a diósgyőri stadionban 2014. május 13-án. A Diósgyőr 2-1-re legyőzte a Videotont.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Diósgyőr, 2014. május 13. Elöl a kupagyőztes Diósgyőr labdarúgócsapatának edzője, Tomislav Simics a labdarúgó Ligakupa döntőjének végén a diósgyőri stadionban 2014. május 13-án. A Diósgyőr 2-1-re legyőzte a Videotont. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Garancsi István, a Videoton labdarúgócsapatának tulajdonosa szerint a 2-1-re elveszített Diósgyőr elleni Ligakupa-döntő után Tomislav Sivic, a DVTK vezetőedzője alpári stílusban szidta őket.

Garancsi a Vidi.hu-nak elmondta, hogy néhány perccel a vége előtt a szakember elkezdte hergelni a közönséget, pörgette a feje fölött a zakóját, azt kiabálta a Vidi kispadja felé, hogy "szopjatok le", és ugyanezt látványos kézmozdulatokkal is kifejezte. "Ezt a sportszerűtlen magatartást kérték számon a stábtagok a lefújást követően a diósgyőri vezetőedzőn" - nyilatkozta Garancsi, utalva arra, hogy a Vidi kispadja nem tűrte szó nélkül a trágár szavakat.

Szerettük volna reagáltatni a diósgyőrieket, ám azt a tájékoztatás kaptuk a klubtól, hogy egyelőre senki nem nyilatkozik, egy hivatalos közleményt fognak kiadni az ügyben. Sivic a Hatharom.hu-nak korábban így fogalmazott: "A döntő utolsó perceiben levettem a zakómat, és azzal kezdtem el űzni-hajtani a játékosaimat, és kicsit tüzeltem a közönséget is, de nem hiszem, hogy ezzel bármilyen sportszerűtlenséget elkövettem volna."

Sivic a kupával, már zakóban Forrás: MTI/Illyés Tibor

A mérkőzést követően Sivic azt is mondta, hogy megérti a Videoton játékosait, hogy feszültek voltak, mert az idén mind a négyszer legyőzte a Diósgyőr a Vidit, és "ilyen kerettel, ilyen háttérrel semmit sem nyerni nem olyan szép dolog". A diósgyőri szakember ezzel arra utalt, hogy az egyik legnagyobb költségvetéssel működő klub a székesfehérvári, Garancsi erre így reagált: "Egy olyan klub alkalmazottja beszél a háttér erősségéről, amelynek az ország egyik leggazdagabb embere a tulajdonosa. Köztudott, hogy a DVTK 2010 óta Leisztinger Tamás érdekeltségi körébe került. Ha abból indulunk ki, hogy az ő vagyonát mekkorára szokták becsülni, akkor elég egyértelmű, hogy melyik klubnak jobbak a gazdasági lehetőségei."

Garancsi hozzátette: emékeznie kellene Sivicnek arra is, hogy melyik klub engedhette meg magának anyagilag, hogy hazahozza a horribilis fizetést kérő Rudolf Gergelyt, hogy aztán nem sokkal később szinte ingyen szabaduljon meg tőle. "De tőlünk, a Videoton FC-től is nem egy játékost vásároltak. Igaz, aztán nem egyszer fordult elő, hogy nem fizették ki a szerződésben foglalt összeget. Többször indult a DVTK-val szemben tartozásbehajtási eljárás" - fogalmazott Garancsi.